Hoppa till sidans innehåll

Härlig premiär allsvenskan 2018 annandag påsk

07 APR 2018 22:28
Fina ritter annandag påsk för två av LRFs fem lag i allsvenskan 2018. I division II hoppning kom bland annat Malin Gibrand på en fin 6:plats individuellt och i dressyr kom div III-laget på en mycket fin fjärdeplacering, grattis!
  • Uppdaterad: 07 APR 2018 22:46

Premiär LRF i dressyrallsvenskan division III

Den 2 april debuterade Lidingö Ryttarförening i division III i Dressyrallsvenskan. Programmet var Lätt:B1 2015 och arrangör var Enskede Ryttarsällskap. Laget bestod den här gången av Jennie Lindblom, Acuba B, Liselotte Wenger, Shakira och Cecilia Wulfing Dettner, Dorus. Lagledare var Anna Lindblom.

Det var en blåsig och kall men solig dag. Både hästar och ryttare var lite spända och nervösa. Det var debut för laget och första bortatävlingen för en del. Bara att få till lastning och transport var ett äventyr.

Jennie startade till att börja med i förklassen (samma program) med bra resultat. Sedan var det dags för lagtävlingen där det var långt mellan starterna så tyvärr träffades inte alla på plats och det blev inget lagfoto. Alla ryttare hade i alla fall supportrar, familjemedlemmar och hästskötare med sig och Alex Westermark, som också är lagmedlem, var på plats och hejade och fotade.

Till slut var det klart att laget hade fixat en 4:e placering! Cecilia blev även placerad individuellt. Nu hade två tredjedelar av laget åkt hem med hästarna men Cecilia var kvar och Jennie och lagledare Anna kastade sig i bilen och åkte tillbaka för att hinna vara med och ta emot lagpriset. Ingen hade riktigt trott på placering - det blev lite stressigt :).

Det var totalt 13 lag i tävlingen och riktigt bra av LRF-laget att placera sig. Hemmalaget Enskede tog hem segern.

Nu laddar vi om inför nästa tävling den 5 maj på Berga och om laget efter det totalt ligger bland de sex bästa går de vidare till final. Vi håller tummarna och hejar!

Stort tack till LRF, tävlingssektionen och speciellt Lena Gentili som sett till att deltagande i allsvenskan i dressyr blev av! Det är så kul att LRF kommer ut på tävlingar och att tävla i lag gör det extra roligt och peppande.

Vid pennan, Eva Stein, hästskötare

Allsvenskan division II hoppning

Det var tre ekipage som gav sig av till Södertälje RK på annandag påsk, för att rida första omgången av allsvenskan division II hoppning.

Laget bestod av Malin Gibrand, Liverpool, Viveka Hanno, Livia och Annika Tivenius på Dorota. Malin och Viveka red förklassen på 1m, där Malin placerade sig på en fin 6:e plats med "Polarn" med noll fel i både grund och -omhoppning. Viveka hade ett hinder ned i omhoppningen, annars en superrunda med en riktigt snabb tid. 

I lagklassen red alla ekipagen riktigt bra! Alla felfria på hinder. Tyvärr missade Annika att hoppa ett hinder i grundomgången (vilket även domaren till en början också missade) och blev därmed utesluten. Trots detta lilla missöde var det ett strålande gäng som red riktigt fina superrundor!

Nu väntar Gustavsberg nästa gång, den 15 april. Då kommer vi få tillökning i laget i form av Cecilia Wulfing Dettner, med sin Dorus. Välkommen! Kom gärna och heja!

Hälsningar Catta Larsson, stolt lagledare

15 april även dags för dressyr division II

OBS! Den 15 april även dags för LRFs dressyrlag division II att rida sin första omgången på Österåker Sportryttareförening. Lycka till!

Läs mer om lagen HÄR.

 

Skribent: Karin Centerlind
Epost: Adressen Gömd

Ridvägar på
Lidingö

Läs mer...

 

Nyligen börjat
rida lektion? 
Glöm inte ditt
medlemskap!

Läs mer... 

 

OBS! Söka
tävlingslicens
2019?

Läs mer.. 

 

Gilla oss 
Facebook! 

 

Följ USS
på Instagram

 

Titta in i
bildarkivet

 

Sponsra LRF!

Läs mer...

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Lidingö RF - Ridsport
Stockbyvägen 2
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: +46703791764
E-post: This is a mailto link

Se all info