Hoppa till sidans innehåll
Foto: Amelie Westring "Bonti" och Dunboy augusti 2019, Lidingö Ponnyridskola, Elfvik

Stallvärdinna/stallvärd till Elfvik sökes

23 APR 2018 17:18
Hösten 2019: Föreningen söker vuxen person med god hästvana som kan bistå ett par eftermiddagar i vecka som stallvärdinna/stallvärd till Lidingö Ponnyridskola, Elfvik, likt den lösning vi idag har på Stockby. Du ska vara över 25 år med körkort.
  • Uppdaterad: 22 AUG 2018 07:20

Lidingö ryttarförening (LRF) har sedan flera år framgångsrikt stöttat Ridskolan Stockby med en stallvärdinna/värd. Nu söker vi liknande lösning för verksamheten på Elfvik. Ridskolan på Elfvik har cirka 200 barn och ungdomar som kommer och rider en eller flera gånger per vecka.

Syftet med en stallvärdinna/värd också på Elfvik är att ombesörja försäljning av mellis på båda ridskolorna några eftermiddagar i veckan samt stötta ridskoleverksamheten med ytterligare vuxenstöd till barn- och ungdomarna i föreningen.

Föreningen söker därför en vuxen person (över 25 år med körkort) som inte är del av eller anställd av ridskolan, som vill tillbringa ett par eftermiddagar i veckan i klubbrummet och i stallet på Elfvik mot en mindre ersättning. Personen ska finnas tillgänglig för, och i närheten av ungdomarna och barnen som rider på Elfvik och se till att det finns ett enklare mellis att köpa. En extra vuxen, kanske en förälder eller ridintresserad mor- el farförälder, som kan stötta och öka den sociala gemenskapen i föreningen och verksamheten som bedrivs på Elfvik men också se till att fånga upp ev problem och situationer som ibland kan uppstå mellan individer och i grupper.

Lidingö Ryttarföreningen ser också gärna att Stallvärdinnan/värden kan stötta och hjälpa ovana ryttare eller yngre barn och ungdomar genom att visa och lära ut hur man agerar och beter sig på ett säkert sätt i stallet och runt hästarna. Föreningen vill att klubbrummet på Elfvik ska bli en naturlig samlingsplats för både barn och föräldrar, där föreningens ambition är att sälja och servera enklare mellanmål vilket gör att det blir en större samvaro utanför själva ridningen för de aktiva.

Här följer några exempel på vad som kan ingå i uppdraget

  • Handlar till och serverar mellanmål och fika uppe i klubbrummet.
  • Stöttar och hjälper ungdomssektionen med några av deras aktiviteter.
  • Stöttar ungdomsledarna vid föräldrakurser för knatteföräldrar.
  • Ombesörjer att det handlas och arrangeras café vid klubbens tävlingar.
  • Lyssnar, stöttar och ser till att klubbrummet och omklädningsrummet är i ordning och är städat.

LRF söker nu efter en värd eller värdinna på Elfvik. Vi tror att ett par eftermiddagar i veckan är en bra nivå att starta med, och troligen 2-3 timmar per gång. Omfattningen avtalas per termin. Timmarna faktureras en gång per månad till föreningen, så det är bra om det finns F-skattsedel.

För att förstå lite mer vad som efterfrågas och hur det praktiskt fungerar så får ni gärna ringa till stallvärdinnan på Ridskolan Stockby: Maria Lindén 070-561 06 37 eller representanter för LRF/Elfvik Peter Brodén 070-9996264 

Skicka din ansökan till Peter Brodén på mail: This is a mailto link

 

 

 

Skribent: Karin Centerlind
Epost: Adressen Gömd

Medlemskap 
LRF 2020?

Läs mer här...

 

Viktigt om smitta
för att skydda
våra hästar

Läs mer...

 

Ridvägar på
Lidingö

Läs mer...

 

Köp eget LRF
tävlingsschabrak 

Läs mer... 

 

Cathrine ny
stallvärdinna
Elfvik 

Läs mer... 

 

OBS! Söka
tävlingslicens 
2020?

Läs mer.. 

 

LRF på 
Instagram
@lidingorf

 

LRF 
Facebook 

 

USS 
Instagram
@usslidingo

 

Förslag,
synpunkter
eller idéer
maila oss på
This is a mailto link

 

Titta in i
bildarkivet

 

Sponsra LRF!

Läs mer...

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Lidingö RF - Ridsport
Stockbyvägen 2
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: +46703791764
E-post: This is a mailto link

Se all info