Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsledare och ULK


Ungdomsledarkursen även kallad ULK är en ledarutbildning via Stockholms Läns Ridsportförbund som vänder sig till dig som vill vara med och stödja ungdomsverksamheten i din förening. Vår förenings ungdomsledare  arrangerar olika aktiviteter i Ungdomssektionen och hjälper även till vid skötaraktiviteter tillsammans med vår stallvärdinna Maria Lindén.

Följande från vår förening är utbildade ungdomsledare (ULK)

2014: Tova Eivinson och Wilma Nordin

2015: Elin Lindén, Vanessa Wulfing, Andrea Hegethorn

2016: Madeleine Sjöberg och Maja Westerman våren, samt Sara Lindgren och Erika Fagernæs gick kuromgången som startade i december och som avslutades i februari 2017

2017: Julia Lundgren, Malin Thomsson och Caroline Cassel gick kuromgången som startade i december och avslutades i februari 2018.

2018: Micaela Rönnmark och Smilla Renvall (klara maj 2018) och höstterminen 2018: Amanda Brodén (Elfvik), Lisa Svensson och Klara Alpen (Stockby).

2019: Ingrid Ståhl (Stockby) och Isabelle LIndehag (Elvik) klara 24 november 2019.

I december går sedan nästa ULK 2019/2020, tre helger: 14-15/12, 18-19/1 samt 15-16/2.

Ny ULK kommer sedan våren 2020.

ULK, Ungdomsledarkurs steg I-III

Detta är en ledarutbildning som vänder sig till ungdomar mellan 15 och 20 år. Utbildningen är uppdelad i tre steg om totalt sex utbildningsdagar fördelade på tre helger. Mellan stegen delas det ut hemuppgifter som kunskapsmässigt bygger på varandra. Utbildningen styrs av Svenska Ridsportförbundet men arrangeras av distrikten. I Stockholm arrangeras tre Ungdomsledarkurser per år.

FULK

Det finns även en förberedande ungdomsledarkurs, kallad FULK  som Stockholms Läns Ridsportförbund erbjuder. Kursen är för ungdomar i åldern 11-14 år och den arrangeras två gånger per år.

FULK hösten 2019 gick 28-29 september och en till extra FULK hölls 9-10 november. Elva ungdomar gått utbildningen 2019!

Nytt för 2019 är att det går att söka bidrag, och för max tio medlemmar via Idrottslyftet även för denna kurs, tidigare gick det bara att söka bidrag för ULK. Se mer: https://www.ridsport.se/Utbildning/Ledarutbildning/Ungdomsledare/

Mer om ungdomsledarkursen – ULK

Som ungdomsledare inom ridsporten får du möjlighet att utveckla dina ledaregenskaper samtidigt som du bidrar till att andra unga får ut så mycket som möjligt av sitt hästintresse. Att vara ungdomsledare är roligt! Det är utvecklande både för de du leder och för dig själv – man lär sig av att lära andra.

Ungdomsledarna fyller en väldigt viktig funktion inom ridsporten och bidrar till att barn och unga får ett positivt bemötande i stallet, att det skapas en positiv gemenskap i föreningarna, att viktiga kunskaper om hästar och ridning förs vidare, med mera. Som ungdomsledare kan du till exempel ägna dig åt att hålla teorilektioner, ordna helgaktiviteter, vara funktionär på tävling eller något helt annat som du brinner för!

Utbildning och erfarenhet som ledare är dessutom en merit du kan ta med dig i livet, oavsett om du satsar på ett jobb inom ridsporten eller en karriär inom något annat område.

Ungdomsledarkursen är en ledarutbildning som vänder sig till dig som vill vara med och stödja barn och ungdomsverksamhet i din förening. Kanske vill du leda teoriundervisning, arrangera tävlingar, ordna roliga helgaktiviteter, vara lagledare eller något helt annat som du brinner för. 

Svenska Ridsportförbundets (SvRF) Ungdomsledarkurs (ULK) har funnits i flera decennier och är en viktig del i svensk ridsport. Runt 500 ungdomar går ungdomsledarkursen varje år över hela Sverige. Kursen består av sex utbildningsdagar utlagda på tre helger samt några hemuppgifter som görs mellan träffarna. Alla som är minst 15 år och medlem i en av Svenska Ridsportförbundets föreningar är välkomna att gå kursen. Ungdomsledarkursen har reviderats varsamt genom åren men kärnan är densamma – fokus på ledarskapet för barn och unga. Ungdomsledarkursen ger dig också generella ledarkompetenser som är användbara även i andra sammanhang, utanför stallet.

Ungdomsledarkursen syftar till att deltagarna ska

  • utveckla förmågan att kommunicera och samarbeta för att möta och leda människor
  • få insikt och förståelse för Svenska Ridsportförbundets värdegrund och ledstjärnor
  • få grundläggande kunskaper i pedagogik, metodik och ledarskap
  • få insikt i hur du kan skapa anpassade aktiviteter utifrån individers olika förutsättningar
  • utveckla färdigheter i att planera, genomföra och utvärdera aktiviteter – utifrån ett säkerhetsperspektiv
  • utveckla en medvetenhet om vikten av att vara en bra förebild inom ridsporten

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ungdomsledarkursen – fördjupningskurser

Fördjupningskurserna är framtagna för unga ledare som gått ungdomsledarkursen (ULK) och som vill fördjupa sina kunskaper ytterligare, de hålls i regel två dagar med övernattning en helg, en på vår och en på hösten.

Uppdaterad: 21 AUG 2018 09:03
Epost: Adressen Gömd

Viktigt om smitta
för att skydda
våra hästar

Läs mer...

 

Ridvägar på
Lidingö

Läs mer...

 

Köp eget LRF
tävlingsschabrak 

Läs mer... 

 

Cathrine ny
stallvärdinna
Elfvik 

Läs mer... 

 

Nyligen börjat
rida lektion? 
Glöm inte ditt
medlemskap!

Läs mer... 

 

Häst & Ryttare

Läs den här... 

 

OBS! Söka
tävlingslicens 
2020?

Läs mer.. 

 

LRF på 
Instagram
@lidingorf

 

LRF 
Facebook 

 

USS 
Instagram
@usslidingo

 

Förslag,
synpunkter
eller idéer
maila oss på
This is a mailto link

 

Titta in i
bildarkivet

 

Sponsra LRF!

Läs mer...

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Lidingö RF - Ridsport
Stockbyvägen 2
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: +46703791764
E-post: This is a mailto link

Se all info