Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Idrottslyftet"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Idrottslyftet


Idrottslyftet är regeringens extra satsning på barn- och ungdomsidrott och syftar till att så många som möjligt ska idrotta så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt

Det finns många goda idéer om hur den verksamhet som bedrivs för barn och ungdomar i landets idrottsföreningar kan utvecklas. För att hjälpa till att göra en del av idéerna till verklighet finns Idrottslyftet.

Från och med 2017 fokuserar satsningen på att utveckla befintlig verksamhet i linje med idrottens långsiktiga strategier, snarare än enskilda projekt. Inom ridsporten har vi inom Ridsportförbundet valt att fokusera på fyra utvecklingsområden:

  • Ideellt engagemang – Vår Ridklubb, Ekonomi i Ridsportföreningen eller utveckling av ungdomssektionen
  • Ryttarutbildning – Ryttarutveckling nivå 1, hästkunskap eller föreläsningsserier
  • Framtidens verksamhetTävling under enklare former, Nya verksamhetsformer eller fler ridsportgrenar
  • Ridsport för alla Nya målgrupper och kommundialog
  • Utbildning – Delta på utbildningar arrangerade av distrikten eller förbundet centralt

En nyhet med start 2017 är att vi som föreningen har möjlighet att söka stöd både till fria satsningar och färdiga paket. Satsningarna ska vara en del i en långsiktig plan, och Ridsportförbundet kommer därför inte ha möjlighet att fortsättningsvis ge stöd till satsningar som genomförs endast vid något enstaka tillfälle. Ämnen som liknar varandra kan med fördel vävas ihop och växlas upp till en gemensam satsning.

Läs mer från Ridsportförbundet om satsningen, mer om de olika områdena och här finns även inspiration om hur andra har arbetat, se mer HÄR.

Mer bakgrund 

Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden 2016-2019:

Syfte
Att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten.

Mål
Att samtliga SF, utifrån sina unika behov, vid programperiodens slut har utvecklat sin verksamhet för barn och unga mellan 7-25 år.

Mer om Riksidrottsförbundet och Idrottslyftet se HÄR.

Att börja tävla – ”Tävling under enklare former” med stöd av Idrottslyftet

Lidingö Ryttarförening vill att alla medlemmar som vill ska ha möjlighet utvecklas i sin ridning och erbjuda de som vill möjlighet att få tävla på våra klubbtävlingar när man har den ridkunskap som behövs. Som ett led i detta genomför föreningen i samarbete med de två ridskolorna i föreningen aktiviteter med stöd av Idrottslyftet. Idrottslyftet är regeringens extra satsning på barn- och ungdomsidrott och syftar till att så många som möjligt ska idrotta så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt.

Syftet med dessa aktiviteter inom ramen för satsningen är att ge möjlighet till fler ungdomar att prova på att tävla under förenklade former.

Aktiviteter vi genomför med hjälp av Idrottslyftsatsningen är bland annat hallondressyr, blåbärshoppning, märkestagningar, programridningar. Läs mer om aktiviteter vi genomför med stöd av Idrottslyftet perioden 2017-2019 nedan.

Bildtext: Kollage från maskerad- och blåbärshoppning, Elfvik 26 december 2017, med stöd av Idrottslyftet.

Nedan kan du läsa mer om några av våra senaste aktiviteter genomförda med stöd av Idrottslyftet. Satsning som är en del av föreningens långsiktiga plan att utveckla vår verksamhet för barn och unga mellan 7-25 år.

Filtrera nyheter

År Månad

Viktigt om smitta
för att skydda
våra hästar

Läs mer...

 

Ridvägar på
Lidingö

Läs mer...

 

Köp eget LRF
tävlingsschabrak 

Läs mer... 

 

Cathrine ny
stallvärdinna
Elfvik 

Läs mer... 

 

Nyligen börjat
rida lektion? 
Glöm inte ditt
medlemskap!

Läs mer... 

 

Häst & Ryttare

Läs den här... 

 

OBS! Söka
tävlingslicens 
2020?

Läs mer.. 

 

LRF på 
Instagram
@lidingorf

 

LRF 
Facebook 

 

USS 
Instagram
@usslidingo

 

Förslag,
synpunkter
eller idéer
maila oss på
info@lidingorf.se

 

Titta in i
bildarkivet

 

Sponsra LRF!

Läs mer...

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Lidingö RF - Ridsport
Stockbyvägen 2
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: +46703791764
E-post: info@lidingorf.se

Se all info