Hoppa till sidans innehåll

Styrelse


Styrelse 2017

 

Ordinarie ledamöter

Tina Eivinson, ordförande vald till 2018

Gunilla Bystedt, sekreterare och kassör vald till 2018

Kerstin Burman, vice ordförande, vald till 2019

Therese Wennerholm, vald till 2018

Eva Stein, vald till 2018

Lina Krantz, vald till 2019

Peter Brodén, vald till 2019

 

Suppleanter

Karin Centerlind, vald till 2018

Karin Krönmark, vald till 2018

 

Tina Eivinson och Sanna Carling* är LRFs representant i styrelsen för Ridskolan Stockby.

 

Presentation av LRFs styrelse

 

Tina Eivinson, ordförande sedan 2015

Tina är ridsport- och idrottsintresserad "hästmamma" till dottern Tova och är ofta i stallet, tittar på lektioner eller hjälper till vid tävlingar. Eftersom Tova började rida på Elfvik, nu rider flera gånger i veckan i Stockby, tävlar i Ponnycupen och är medryttare på Ekholmsnäs så har Tina kopplingar på olika sätt till alla tre stallen.

Tina vill jobba för att LRF ska vara fortsatt aktiv för alla medlemmar, oavsett var man rider, och verka för fler tävlingar och gemensamma aktiviteter nu när nya ridhuset i Elfvik är färdigt. Vill särskilt öka fokus på att utveckla och stärka ungdomsverksamheten ytterligare för att kunna behålla ungdomarna i ridskolorna längre upp i åldrarna. De är viktiga som förebilder och en delvis outnyttjad resurs som ungdomsledare för de yngre i föreningen.

Gunilla Bystedt, sekreterare. ledamot i styrelsen sedan 2003

Rider på Stockby ett par gånger i veckan på privathästen Duett, som hon delar med Lena Gentili.

Gunilla är en spindel i nätet som bl.a. brukar vara funktionärsansvarig vid större tävlingar och hålla ihop olika andra aktiviteter som LRF anordnar, exempelvis den årliga Familjedagen.

Therese Wennerholm, ledamot i styrelsen sedan 2015

Therese är utbildad lärare som för närvarande jobbar på Karolinska. Erfarenhet att arbeta med ungdomar och arbeta i projekt. Uppvuxen på landet i Halland där hon hade egen häst som barn och ungdom, tävlat mest hoppning men även lite fälttävlan. Bor på Lidingö sedan några år tillbaka och är numera nöjd lektionsryttare på Elfvik. Är mamma till tre där två är ”hästtokiga”, och rider flera gånger i veckan på Elfvik.

Eva Stein, ledamot i styrelsen sedan 2015

Eva Stein har älskat hästar och ridning så länge hon kan minnas. Efter mycket tjat på sina föräldrar (som var helt ointresserade av ridning och tyckte att hästar var otäcka djur) började Eva äntligen på Ekerö ridskola när hon var 12 år. Eva ramlade av första lektionen men vågade inte säga något om det hemma (då hade hon fått sluta direkt). Sedan har Eva egentligen aldrig gjort något längre uppehåll förutom när hon pluggade och när hennes barn var riktigt små.

Eva har mest ridit på ridskola men också varit medryttare och ridit med Blå Stjärnan på K1. Eva har även varit aktiv i Blå Stjärnans styrelse i Stockholm.  Nu rider Eva på Stockby på måndagar för Kia i en jättetrevlig grupp.  Evas dotter Carolina rider också på Stockby och nu är Carolina med och tävlar i ponnycupen, dressyr och hoppning. Eva tycker att det är väldigt kul att följa tjejerna på tävling och hjälpa till med allt runt omkring. Efter att ha varit både fotbolls- och basketmamma under flera år tycker Eva att det är jättekul att ett av hennes barn delar det starka intresset för hästar.

Eva ser fram emot att vara med i LRF’s styrelse eftersom hon tycker att föreningens arbete är viktigt, speciellt för barn och ungdomar som rider, både på ridskolan och som privatryttare.

Kerstin Burman, ledamot sedan 2016

Mitt namn är Kerstin Burman. Jag bor med familjen (make Per, barnen Erik 14 år och Lisa 12 år + flat coated retriever killen Zico) i Brevik på Lidingö. Har sedan ett par år tillbaka tagit upp ridningen och rider nu på fredagsmorgon (varannan hoppning/ varannan dressyr). Red ett antal år på Stockby när jag var liten och upp i tonåren. Jobbade då dessutom ofta helger på ridskolan och hjälpte till att sköta/ rida en av privathästarna. Att jag börjat rida igen beror nog på att jag nu kan dela intresset med min hästtokiga dotter Lisa - som rider och är i stallet så ofta hon får tillfälle. Jag jobbar som ansvarig för koncernredovisning på EasyPark som ligger på bekvämt cykelavstånd i Värtahamnen.

När jag inte "hänger" med Lisa i stallet på fritiden blir det mycket hundpromenader, träning och umgänge med familj och vänner. Vår son Erik spelar hockey - så ibland byter jag ett kallt ridhus mot en kall hockeyhall! Frågor som jag tycker är viktiga för LRF är hur man kan verka för att behålla & vidareutveckla våra duktiga juniorer, få till bra samarbete/utbyte mellan ryttare över hela ön. Mer konkret skulle jag också tycka det vore kul om LRF kunde ta "lead" i att rusta upp med naturhinder i "fållan".

Karin Centerlind, suppleant sedan 2016

Karin Centerlind, bor i Sticklinge med maken Tomas, Ebba f 00 och Erik f 97. Jag är marknadsekonom i botten och arbetar som projektledare och kommunikationskonsult inom PR, inriktning hälsa och läkemedel.

Jag har varit engagerad i ridning och hästar större delen av mitt liv och är uppvuxen i Sollentuna. Började rida i skolåldern, först på Vällingby Ridhus (ponny) men efter ngn termin då det var lite långt att resa, började jag från årskurs fyra med min bästis rida stor häst på Solna Ridskola och där blev jag kvar. Jag var en riktig stalltjej på 80-talet, skötare i många år och att hängde i stallet varje lördag, söndag och vardagar efter skolan så mycket man hann, åkte med som hästskötaren på tävlingar, var så klart funktioner på våra inbjudningstävlingar, och i äldre tonåren jobbat lite extra i stallet på helgerna. Har även varit medryttare en tid ute på Broknäs på 90-talet. Efter det fram till kring 2006 hade jag ett uppehåll. Ebba född -00 började då på knatteridning på Stockby och red på Stockby i flera år fram t om vårterminen 2017. Samtidigt som Ebba började rida, tog jag upp ridningen, men rider inte jättemycket kanske två gånger per termin på drop in lektionen på söndagar eller reserv i Kias dressyrgrupp på fredamornar, hoppas nu kunna rida lite mer framöver.

Tycker det är jättekul att hänga i stallet, tidigare oftast en stund på fredagskvällar då dottern red och på klubbtävlingar, ponnycupen och sedan klubbens inbjudningstävlingar etc. Hästar och ridning, och speciellt dressyr, ligger mig extra varmt hjärtat. Jag hoppas kunna bidra till att utveckla föreningen och ett utökat utbytet för alla ridintresserade på ön.

Peter Brodén, ledamot sedan 2017

Pappa till tre tjejer, varav Amanda rider mycket på Elfvik och är väl hästtokig… Övriga två har ridit lite grann men kommer nog tillbaka. Jag rider inte, men tycker att det är kul med föreningsliv och att kunna hjälpa till. Själv är tennis min sport och jag har erfarenhet från styrelsen i Lidingö Tennis sedan ett antal år, även gästspelat som fotbollstränare under en period.

Egen företagare och hoppas kunna bidra med erfarenhet från styrelsearbete och föreningsliv. Tycker det är viktigt att alla nivåer får plats i en förening, både topp och bredd, ung som gammal, vilket är en härlig utmaning.

Lina Krantz, ledamot sedan 2017

Mitt namn är Lina Krantz och jag är väl en så kallad ”återvändare”. Jag började rida som sexåring på Mälarhöjdens Ridskola & under många år var stallet mitt andra hem. Jag var där jämt, borstade och skötte om favorithästen Fabian. Jag red regelbundet flera dagar i veckan ända upp i 18-årsåldern sedan följde ett långt uppehåll på nästan 20 år då jag endast red sporadiskt.

När min dotter Filippa var sex år och ville börja rida så insåg jag hur mkt jag faktiskt hade saknat hästarna och ridningen. Jag började då ta lektioner igen för Annelie & Kia ute på Elfvik. Numera rider både jag och Filippa ett par gånger i veckan ute på Elfvik. Drömmen är att någon gång i framtiden skaffa en egen häst tillsammans med Filippa.

Till vardags driver jag barnbutiken Liten På Ön i Lidingö Centrum & när jag inte är i butiken eller i stallet så är jag antagligen i skogen med familjens hund eller kanske i hockeyhallen tillsammans med övriga familjen. Eftersom både jag och Filippa rider ute på Elfvik så ligger det mig varmt om hjärtat att jobba för att LRF ska kunna ha många och roliga aktiviteter där.

Karin Krönmark, suppleant sedan 2017

Karin Krönmark, småländska uppvuxen på landet, fick tyvärr aldrig någon egen häst. Har ridit hela livet men är en glad amatör. Rider reserv på Stockby och rider regelbundet på Kavallerikasernen (K1). Är mamma till Hedda Uhnér som både rider och helgjobbar på Stockby. Är inbiten föreningsmänniska och är bland annat aktiv i Svenska Blå Stjärnan och rider i SBS damsadelgrupp.

Vad kan jag bidra med om jag blir vald som suppleant? Jag vill utnyttja mitt kontaktnät och anordna clinics/föredrag för intresserade medlemmar exempelvis; Första hjälpen häst, studiebesök och kanske äntligen förverkliga den körclinic som nästan var klar men stupade på tillgång till ridhus.

 

*Susanna Carling, en av LRFs två representanter i styrelsen för Ridskolan Stockby

Susanna var suppleant 2016. Tidigare ledamot i styrelsen sedan 2009. Dressyrintresserad ryttarinna som rider Sting på Ekholmsnäs tillsammans med sin syster Maria och systerdotter Elin. Sanna har tidigare varit medryttare på både Ekholmsnäs och Elfvik och har ridit under många år på Stockby Ridskola. Sanna är ofta ansvarig för sekretariatet vid större tävlingar som resultatansvarig.

Uppdaterad: 2018-01-04 20:36
Skribent: Susanna Carling

Nyligen börjat
rida lektion?

Läs mer... 

 

Gilla oss 
Facebook! 

 

Följ USS
på Instagram

 

Titta in i
bildarkivet

 

Sponsra LRF!

Läs mer...

 

 

 

 

 

Postadress:
Lidingö RF - Ridsport
Stockbyvägen 2
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: +46 70-5922857
E-post: This is a mailto link

Se all info