Hoppa till sidans innehåll

Styrelse


Styrelse 2018

 

Ordinarie ledamöter

Gunilla Bystedt, ordförande vald till 2019

Peter Brodén, vice ordförande vald till 2019

Cathrine Hedborg, sekreterare vald till 2020

Karin Krönmark,  kassör, vald till 2019

Lina Krantz, vald till 2019

Malin Alpen, vald till 2020

Louise Molin Alfredsson, vald till 2020

Suppleanter

Karin Centerlind, vald till 2019

Karin Ebersson, vald till 2019

Anna-Jeanette Larnelius, vald till 2019

 

Adjungerade

Anna Gyhlenius, Ridskolan Stockby AB

Maria Lindén, LRFs stallvärdinna Stockby/ansvarig ungdomsverksamheten

Lena Gentili, ordförande tävlingssektionen 

 

Gunilla Bystedt och Sanna Carling är LRFs representant i styrelsen för Ridskolan Stockby.

 

Presentation av LRFs styrelse

Gunilla Bystedt, ordförande, ledamot i styrelsen sedan 2003

Rider på Stockby ett par gånger i veckan på privathästen Duett, som hon delar med Lena Gentili. Gunilla vill jobba för att LRF ska vara fortsatt aktiv för alla medlemmar, oavsett var man rider, och verka för tävlingar och gemensamma aktiviteter på Stockby och Elfvik. Gunilla är en spindel i nätet som bl.a. brukar vara funktionärsansvarig vid större tävlingar.

Karin Krönmark, ledamot sedan 2018, suppleant 2017

Karin Krönmark, småländska uppvuxen på landet, fick tyvärr aldrig någon egen häst. Har ridit hela livet men är en glad amatör. Rider reserv på Stockby och rider regelbundet på Kavallerikasernen (K1). Är mamma till Hedda Uhnér som både rider och helgjobbar på Stockby. Är inbiten föreningsmänniska och är bland annat aktiv i Svenska Blå Stjärnan och rider i SBS damsadelgrupp.

Vad kan jag bidra med om jag blir vald som suppleant? Jag vill utnyttja mitt kontaktnät och anordna clinics/föredrag för intresserade medlemmar exempelvis; Första hjälpen häst, studiebesök och kanske äntligen förverkliga den körclinic som nästan var klar men stupade på tillgång till ridhus.

Peter Brodén, ledamot sedan 2017

Pappa till tre tjejer, varav Amanda rider mycket på Elfvik och är väl hästtokig… Övriga två har ridit lite grann men kommer nog tillbaka. Jag rider inte, men tycker att det är kul med föreningsliv och att kunna hjälpa till. Själv är tennis min sport och jag har erfarenhet från styrelsen i Lidingö Tennis sedan ett antal år, även gästspelat som fotbollstränare under en period.

Egen företagare och hoppas kunna bidra med erfarenhet från styrelsearbete och föreningsliv. Tycker det är viktigt att alla nivåer får plats i en förening, både topp och bredd, ung som gammal, vilket är en härlig utmaning.

Lina Krantz, ledamot sedan 2017

Mitt namn är Lina Krantz och jag är väl en så kallad ”återvändare”. Jag började rida som sexåring på Mälarhöjdens Ridskola & under många år var stallet mitt andra hem. Jag var där jämt, borstade och skötte om favorithästen Fabian. Jag red regelbundet flera dagar i veckan ända upp i 18-årsåldern sedan följde ett långt uppehåll på nästan 20 år då jag endast red sporadiskt.

När min dotter Filippa var sex år och ville börja rida så insåg jag hur mkt jag faktiskt hade saknat hästarna och ridningen. Jag började då ta lektioner igen för Annelie & Kia ute på Elfvik. Numera rider både jag och Filippa ett par gånger i veckan ute på Elfvik. Drömmen är att någon gång i framtiden skaffa en egen häst tillsammans med Filippa.

Till vardags driver jag barnbutiken Liten På Ön i Lidingö Centrum & när jag inte är i butiken eller i stallet så är jag antagligen i skogen med familjens hund eller kanske i hockeyhallen tillsammans med övriga familjen. Eftersom både jag och Filippa rider ute på Elfvik så ligger det mig varmt om hjärtat att jobba för att LRF ska kunna ha många och roliga aktiviteter där.

Cathrine Hedborg, ledamot sedan 2018

Jag har ridit på Stockby sedan cirka fem år och ridit tre-fyra år som barn och tjugo år som vuxen. På Stockby är jag ca tre ggr i veckan. Har tävlat lite och har varit funktionär.

På den tiden jag red på Östermalms ridskola var jag även styrelseledamot i klubben. Vi ordnade tävlingar, programridningar, workshops och utbildningar för både barn och vuxna.

Jag är Blå Stjärna och kan alltså mjölka kor och vid behov köra traktor. För att få rida på K1 behövde jag gå en kvällskurs i hästvård för Lena (som ju har sin häst på Stockby) och klara inträdesprovet. Numera rider jag inte längre där.

Mitt yrkesliv lämnade jag för fem år sedan. Det betyder inte att jag har all tid i världen (eftersom jag har barnbarn och är fotograf). Men det betyder att jag kan disponera min tid som jag vill (nästan).

Vad jag gillar med ridning är gemenskapen med hästen och alla trevliga kamrater i alla möjliga åldrar. Jag tycker Stockby ridskola är den trevligaste av alla ridskolor jag varit på. Vänlig stämning och välskötta hästar. I vår kommer jag ta mitt ena barnbarn på knatteridning. Hennes föräldrar tycker jag passar väldigt bra till den uppgiften.

Malin Alpen, ledamot sedan 2018

Malin Alpen heter jag och och bor på Lidingö. Jag håller till en del på Stockby för att min dotter Klara rider och är med och tävlar i Ponnycupen, i dressyrlaget och i hopplaget. Jag rider inte så mycket själv för närvarande (dock en hel del på Gotland där vi har landställe på somrarna) men tillbringade en stor del av min ungdom på Stockby där jag red och skötte häst.

Louise Molin Alfredsson, ledamot sedan 2018

Började rida på Djurgårdens ridskola som sexåring i början av 80-talet och red regelbundet på olika ridskolor fram till jag flyttade hemifrån. Hade sen ett 20 år långt uppehåll innan jag 2013 hittade tillbaka till stallet och hästarna, mycket tack vare min ena son som absolut ville börja rida. Han (Ville) rider nu i en P4 för Jossan och min dotter Edith rider i en P3 för Kia. Själv rider jag onsdagkvällar för Kia och är sedan drygt två år tillbaka också medryttare på fina hästen Bamse som står på Ekholmsnäs. Bamse rider jag en till två dagar i veckan. 

Bor i Brevik med man och tre barn + hund och arbetar till vardags som domare på Förvaltningsrätten i Stockholm.

Inom LRF skulle jag gärna engagera mig lite extra för att få lite fler killar till stallet!

Karin Centerlind, suppleant sedan 2016

Karin Centerlind, bor i Sticklinge. Jag har varit engagerad i ridning och hästar större delen av mitt liv och är uppvuxen i Sollentuna. Började rida i skolåldern, först på Vällingby Ridhus (ponny) men efter ngn termin då det var lite långt att resa, började jag från årskurs fyra med min bästis rida stor häst på Solna Ridskola och där blev jag kvar. Har även varit medryttare en tid ute på Broknäs på 90-talet. Efter det fram till kring 2006 hade jag ett uppehåll. Min dotter Ebba född -00 började då på knatteridning på Stockby och red på Stockby i flera år fram t om vårterminen 2017. Samtidigt som Ebba började rida, tog jag upp ridningen, men rider inte jättemycket kanske två gånger per termin på drop in lektionen på söndagar och även till och från reserv i Kias dressyrgrupper på fredagar eller måndagar, hoppas nu kunna rida lite mer framöver.

Tycker det är jättekul att hänga i stallet, tidigare oftast en stund på fredagskvällar då dottern red och på klubbtävlingar, ponnycupen och sedan klubbens inbjudningstävlingar etc. Hästar och ridning, och speciellt dressyr, ligger mig extra varmt hjärtat. Jag hoppas kunna bidra till att utveckla föreningen och ett utökat utbytet för alla ridintresserade på ön.

Karin Ebersson, suppleant sedan 2018

En stor del av min barn och ungdomstid tillbringade jag på Norrtälje Ridskola. Jag tog upp ridningen igen när jag flyttade till Lidingö och både min dotter och jag började rida på Elfviks ridskola. Där är vi kvar båda två. Jag försöker vara med så mycket jag kan och titta på lektioner och hjälpa till vid tävlingar och andra aktiviteter. Min dotter rider både på Elfvik och på Stockby ridskola så jag har en koppling till båda stallen.

Jag var under flera år engagerad i ungdomssektionen på min ridskola där jag växte upp och tycker att det ska bli roligt att ta upp föreningsarbetet igen och kunna bidra med min tid, erfarenhet och engagemang i alla sorters frågor som hör till ridsporten.

Anna-Jeanette Larnelius, suppleant sedan 2018

A-J är civilingenjör med lång erfarenhet som projektledare och chef inom byggbranschen, både i Sverige och utomlands. A-J har sedan 2005 haft olika chefsroller och är sedan 2013 vice vd för konsultföretaget Norconsult. Sedan 2016 är A-J också Styrelseledamot i Svevia med en omsättning om ca 7 miljarder SEK. Som liten hade hon egen häst men småbarn och utomlandsstationeringar kom emellan under många år - men för cirka åtta år sedan började A-J rida igen och då på Stockby ridskola. Idag rider hon två gånger i veckan och har även försökt sig på programtidning och seriedressyr några gånger. Bor på Lidingö med man och två pojkar, 19 och 21 år.

Susanna Carling, en av LRFs två representanter i styrelsen för Ridskolan Stockby

Sanna Carling är uppvuxen på Lidingö och började rida på Lidingö Ridskola och var engagerad där under många år. Efter ett längre uppehåll, återupptog Susanna ridningen och sitt engagemang och satt tidigare som ledamot i LRFs styrelse mellan 2009 och 2017.

Sanna har varit medryttare under flera år – bland annat på Ekholmsnäs och Elfvik – och rider nu främst dressyr på Elfvik och Stockby.

Sanna är ofta resultatansvarig och ansvarig för sekretariatet på LRFs större tävlingar.

Uppdaterad: 22 APR 2018 21:44 Skribent: Susanna Carling

Nyligen börjat
rida lektion? 
Glöm inte ditt
medlemskap!

Läs mer... 

 

OBS! Söka
tävlingslicens
2019?

Läs mer.. 

 

Gilla oss 
Facebook! 

 

Följ USS
på Instagram

 

Titta in i
bildarkivet

 

Sponsra LRF!

Läs mer...

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Lidingö RF - Ridsport
Stockbyvägen 2
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: +46 70-3791764
E-post: This is a mailto link

Se all info