Hoppa till sidans innehåll

Om Lidingö Ryttarförening


Föreningen
Lidingö Ryttarförening, LRF, är till för dig som är lektions- och privatryttare på Lidingö. LRF är en ideell organisation och bildades 1950. Vi är medlemmar i Svenska Ridsportförbundet, en organisation under Riksidrottsförbundet.

Vi erbjuder lektionsridning för våra medlemmar på Ridskolan Stockby och på Elfviks Ridskola. Som medlem i föreningen köper du ridlektioner av LRF. Observera att ridskolan och ryttarföreningen LRF är olika organisationer, även om ridskolorna har fått i uppdrag av ridklubben att ordna ridundervisning för klubbens medlemmar.

Är du intresserad av att börja rida ska du kontakta ridskolorna direkt som kan ge besked om lediga platser.

Föreningen bedriver även tävlingsverksamhet och initierar och bekostar utbildningar, exempelvis ungdomsledarutbildning. LRF har olycksfallsförsäkring som gäller för samtliga medlemmar, även privatryttare. Läs mer om hur du gör vid en skada HÄR.

Klubbens ekonomi bygger på medlemsavgifter, LOK- och kommunalt stöd för ungdomsaktiviteter samt överskott från tävlingsverksamheten.

Från och med den 25 maj 2018 träder den nya dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft. Syftet är att säkerställa skyddet för fysiska personers personuppgifter. Läs mer om hur föreningen hantera personuppgifter HÄR.

Styrelse
Föreningen arbetar för att på olika sätt främja medlemmarnas ridintresse och för att skapa en säker och trevlig miljö i stallet. Vi som är aktiva i föreningens styrelse arbetar helt ideellt, alltså utan ekonomisk ersättning. Vi är en operativ styrelse som utför mycket praktiskt arbete tillsammans med andra engagerade medlemmar.

Övriga aktiviteter
Utöver ridskoleverksamheten ordnar föreningen också olika aktiviteter som exempelvis tävlingar, utflykter, caféverksamhet, clinics och en årlig Familjedag med bland annat ponnyridning, körning, korvgrillning och försäljning av begagnade ridkläder. Familjedagen genomförs tillsammans med Ridskolan Stockby och hålls i samband med skolstart/terminsstart. 

Säkerhet och trevlig stallmiljö är viktiga frågor för oss. Föreningen har därför satsat på värmelampor till läktarna i ridhusen, säkerhetsvästar och hjälmar för utlåning, subventioner av klubbkläder, inköp av hindermaterial m.m. Vi har en stallvärdinna på plats tre eftermiddagar i veckan på Ridskolan Stockby som bl.a. serverar mellanmål och finns till hands för barnen och ungdomarna i stallet. Läs mer om LRFs stallvärdinna HÄR.

Genom Riksidrottsförbundet deltar vi i ”Idrottslyftet” som de senaste åren gett oss möjlighet att särskilt främja vår ungdomsverksamhet. Läs mer om det HÄR.

Medlemmar
Antalet medlemmar i föreningen fortsätter att öka, för åttonde året i följd. Verksamhetsåret 2017 hade föreningen 921 medlemmar (2016:815). Av dessa 921 medlemmar var 550 juniorer varav 26 pojkar (2016: 22). Antalet seniormedlemmar var 371, varav 35 män (2016:32). Det är fantastiskt roligt att den här positiva trenden fortsätter

Föreningens årsmöte hålls i mitten av februari.

Länk till föreningens stadgar: Stadgar LRF

Länk till verksamhetsberättelsen för 2017

Kontakt

Vill du komma i kontakt med föreningen eller någon av oss i styrelsen kan du höra av dig till e-post: This is a mailto link.

Vill du bli medlem i LRF? Läs mer här "Bli Medlem i LRF "

Uppdaterad: 24 MAJ 2018 07:53 Skribent: Susanna Carling
Epost: Adressen Gömd

Nyligen börjat
rida lektion? 
Glöm inte ditt
medlemskap!

Läs mer... 

 

OBS! Söka
tävlingslicens
2019?

Läs mer.. 

 

Gilla oss 
Facebook! 

 

Följ USS
på Instagram

 

Titta in i
bildarkivet

 

Sponsra LRF!

Läs mer...

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Lidingö RF - Ridsport
Stockbyvägen 2
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: +46 70-3791764
E-post: This is a mailto link

Se all info