Hoppa till sidans innehåll

Föreningens historia


Lidingö Ryttarförening (LRF) bildades 1950 och har, för att kunna driva sin lektionsverksamhet, alltid samarbetat med olika lokala ridskolor och entreprenörer på ön. Sedan 2001 har LRF nära samarbete med Ridskolan Stockby AB, där flertalet av våra medlemmar utövar sin ridsport. Under 2009 inledde LRF ett liknande samarbete med ridskolan på Elfvik och hösten 2014 invigdes ridhuset ute på Elfvik.

Lidingö Ridskola, numera Ridskolan Stockby AB
Den första ridskolan på Lidingö låg vid Bo gård. Så småningom flyttade Lidingö Ridskola till Stockby. Mer information kommer fyllas på här... 

Sedan 2001 har LRF nära samarbete med Ridskolan Stockby AB, där flertalet av våra medlemmar utövar sin ridsport. 

Se mer http://www.ridskolanstockby.se/

Ridskoleverksamheten på Elfvik
Ridskoleverksamhet har funnit på Elfviks Gård i många år och sedan 2009 har det även funnits ett nära samarbete mellan ridskolan på Elfvik och Lidingö Ryttarförening. Sedan 2010 är det arrendatorn på Elfviks Gård och LRF som tecknar avtal med den verksamhet som önskar hyra in sig och sina hästar för att driva ridskola på Elfvik. Detta avtalsupplägg med tre parter syftar till att ge bästa möjliga förutsättningarna till att driva en bra och fungerande ridskoleverksamheten för ridintresserade, inte minst barn och ungdomar på ön. Före 2009 tecknades detta upplåtelseavtal för uppstallning av hästar och för att driva ridskola direkt med kommunen.

De avtal som nu har tecknats är dels ett upplåtelseavtal mellan Elfviks Gårds arrendatorer Johanna Lagercranz och Lennart Sundh och Anna & Botti AB och dels ett samverkansavtal mellan Lidingö Ryttarförening och Anna & Botti AB.

Hästarna som tillhör Elfviks ridskola går idag i en anläggning för aktiv grupphästhållning, Active Stable, några meter från stall, ridhus och uteridbana. Anläggningen invigdes i oktober 2014.

Se mer http://www.elfviksridskola.se/

Har du tips?

Tanken är att vi ska komma att kompletta med lite mer om föreningens historia från de som minns den tiden, med mer fakta, namn och lite bilder. Det kan även vara ännu äldre bilder från ridsport på Lidingö som vi gärna lånar och scanna av. Vi tar tacksamt emot bidrag om det, maila oss på This is a mailto link så hör vi av oss!

 

 

Ovan en härlig bild tagen på golfbanan från kring 1950 (tror vi) då Lidingö Ryttarförening bildades, tolkande skidåkare efter häst (källa: Lidingö stad, Gamla Lidingöbilder Facebook

Uppdaterad: 22 FEB 2018 18:51 Skribent: Karin Centerlind
Epost: Adressen Gömd

Viktigt om smitta
för att skydda
våra hästar

Läs mer...

 

Ridvägar på
Lidingö

Läs mer...

 

Köp eget LRF
tävlingsschabrak 

Läs mer... 

 

Cathrine ny
stallvärdinna
Elfvik 

Läs mer... 

 

Nyligen börjat
rida lektion? 
Glöm inte ditt
medlemskap!

Läs mer... 

 

Häst & Ryttare

Läs den här... 

 

OBS! Söka
tävlingslicens 
2020?

Läs mer.. 

 

LRF på 
Instagram
@lidingorf

 

LRF 
Facebook 

 

USS 
Instagram
@usslidingo

 

Förslag,
synpunkter
eller idéer
maila oss på
This is a mailto link

 

Titta in i
bildarkivet

 

Sponsra LRF!

Läs mer...

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Lidingö RF - Ridsport
Stockbyvägen 2
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: +46703791764
E-post: This is a mailto link

Se all info