Hoppa till sidans innehåll

Grönt kort kurs i november

11 OKT 2017 22:11
Välkommen till kurs på Stockby för LRF medlemmar som vill ta Grönt kort. Kursen hålls under åtta tillfällen i november, och för att bli godkänd krävs närvaro vid alla åtta tillfällen. Missa inte detta tillfälle. Först till kvarn, endast 15 platser.
  • Uppdaterad: 11 OKT 2017 22:19

Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort från det år man fyller 14. Oavsett om du rider ponny eller häst, om du tävlar hoppning, dressyr eller någon annan disciplin.

När du är ute på tävlingar och tävlar för LRF så representerar du också LRF. Det är då viktigt att du vet hur man uppför sig på en tävling, kan tävlingsreglerna och hur du ska hantera din ponny/häst på bästa sätt. Om man inte följer reglerna som gäller eller missköter sin ponny/häst på tävlingsplatsen, kan man bli bestraffad av Svenska Ridsportförbundet.

Allmänt om kursen som är viktigt att känna till:

  • Om du är 18 år eller äldre och vill börja tävla med häst eller ponny måste du först ta Grönt kort. Alla medlemmar i LRF som ska ta Grönt kort måste delta i kurs för att ta Grönt kort. Man kan alltså inte bara skriva provet för att få sitt kort.
  • Från det år man fyller 14, måste man själv ha Grönt kort för att få tävla, men man kan delta i kursen redan det år man fyller 13.
  • Om du är 12 år eller yngre, ska du gå kursen tillsammans med en förälder/målsman eller annan myndig person. Denna person följer med dig och ansvarar för dig på tävlingarna. Det är då den vuxna som tar det Gröna kortet, men behöver inte ha ridkunskaper.
  • Om du vill ta Grönt kort ska en Ridlärare Level 1 eller C-tränare intyga dina ridkunskaper. Det krävs att du är väl förberedd inför varje kurstillfälle för att du ska kunna tillgodogöra dig informationen på bästa sätt. Gå gärna in på Svenska Ridsportförbundets hemsida och läs mer om Grönt kort och titta i Tävlingsreglementet (TR). Läs mer HÄR.

LRF arrangerar denna kurs i november 2017 under följande åtta tillfällen

  • 14, 15 & 16 november kl. 18:00 – 21:00
  • 21, 22 & 23 november kl. 18:00 – 21:00
  • 25 november kl. 9:30 – 13:00
  • 27 november (slutprov)

För att bli godkänd och få Grönt kort krävs 100 procent närvaro under hela kursen.

Kursen äger rum i Stockby Ridskolas teorisal och minst/max antal är 15 deltagare, anmäl dig så snart som möjligt och betala in avgiften så att du  får en plats!

I avgiften ingår lektioner, material och fika. Ha gärna med Ipad eller liknande om du har, för att kunna slå upp i TR (Tävlingsreglemente). Alternativt tar du med ett eget TR.

Anmälan

Skicka ett mail med ditt namn, adress, mailadress, mobilnummer och personnummer. Skriv i ämnesraden ”Grönt kort kurs 2017” och maila din anmälan till This is a mailto link

Avgiften är 500 kr för ungdomar under 18 år och 700 kr för alla över 18 år. I mån av plats kan icke medlemmar gå kursen, avgift 1 000 kr. Avgiften betalas in på bankgiro: 781-4643.

Kom ihåg att skriva ditt namn i meddelandefältet vid betalning så vi vet vem som har betalat. Först när betalning kommit LRF tillhanda räknas du som anmäld.

Sista anmälningsdag då betalningen ska vara LRF tillhanda är tisdagen den 31 oktober 2017.

Välkommen med din anmälan!

Skribent: Karin Centerlind
E-post: Adressen Gömd

Förslag,
synpunkter 
eller idéer 
maila oss på

This is a mailto link

 

Nyligen
börjat rida
lektion?


Läs mer här...

 

Viktigt om smitta
för att skydda
våra hästar

Läs mer...

 

Ridvägar på
Lidingö

Läs mer...

 

Köp eget LRF
tävlingsschabrak 

Läs mer... 

 

Stallvärdinna 
Stockby & Elfvik 

Läs mer... 

 

OBS! Söka
tävlingslicens?

Läs mer.. 

 

Följ LRF på 
Instagram!
@lidingorf

 

Följ LRF 
Facebook! 

 

Ungdomssektionen
på Instagram
@usslidingo

 

Titta in i
bildarkivet

 

Sponsra LRF!

Läs mer...

 

 

 

 

 

Postadress:
Lidingö RF - Ridsport
Stockbyvägen 2
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: +46703791764
E-post: This is a mailto link