Hoppa till sidans innehåll
Caroline och Katey

Ridledarkursen 2021 – Hallå där...

11 DEC 2021 12:01
... Caroline Cassel, uppvuxen på Ridskolan Stockby som i somras med Tiny Tim gick utbildningen Ridledarkursen på Strömsholm.
  • Uppdaterad: 11 DEC 2021 12:01

Caroline Cassel, 19 år, är uppvuxen på Ridskolan Stockby och har alltid brunnit för hästar och stallgemenskapen. Caroline studerar idag på Stockholms universitet och jobbar som stallpersonal på helger, håller i knatteridningen, hoppar in som vikarie samt hjälper till och rider både ridskole- och privathästar vid behov.

I somras, 2021, gick hon utbildningen Ridlerarkursen på Ridskolan Strömsholm under tre veckor. Både Ridskolan Stockby och Lidingö Ryttarförening gjorde det möjligt genom att sponsra hennes utbildning.

Varför gick du utbildningen?

– Jag har alltid tyckt att det har varit roligt att få hjälpa och engagera andra i ridsporten. Att få dela med mig av min kunskap är något av det roligaste jag vet och jag såg därför utbildningen som en möjlighet att få mer kunskap men också hur jag på bästa sätt kan dela med mig av min kunskap till andra. Så fort jag blev 18 år, vilket krävs för att kunna bli antagen till utbildningen, var det därför självklart för mig att ansöka om att få gå kursen.

Hur funkar det, behöver man ha egen häst?

– Ja, jag behövde ha med mig egen häst till Strömsholm. Ridskolan Stockby ställde upp och lät mig låna Tiny Tim – en underbar, fantastisk och ambitiös individ. I utbildningen red vi fyra timmar varje dag. Det var en otroligt intressant kurs! I utbildningen ingick bland annat hoppning, dressyr, terräng, galoppträning och uteritter. En fartfylld, intensiv och framför allt en mycket lärorik och rolig utbildning för mig och Tiny Tim.

Inför utbildningen fick jag först skicka in en ansökan om att gå utbildningen och därefter genomföra ett ridprov på Solna Ridskola. Vi fick rida på två av ridskolans hästar var i både dressyr och hoppning och vi blev bedömda på färdigheter till häst det vill säga sits, känsla och förmåga att ”ta tillvara” hästen.

Vad är det bästa med utbildningen?

I utbildning ingår dressyr, hoppning, Instruktörskunskap med Ridlära, Instruktörstjänst samt Häst- och Stallvård. Tonvikten är lagd på instruktörstjänst/-kunskap dvs lektioner och lektionsföring, grundläggande pedagogik och lektionsplanering. Utbildningen gav en bra grund att stå på och det bästa med utbildningen var bland annat att jag fick lära mig hur jag på bästa sätt lägger upp ett ridpass, vilka typer av övningar som passar ryttare på olika nivåer samt hur jag jobbar på ett pedagogiskt sätt.

Kursen erbjuder även deltagarna att få ta Svenska Ridsportförbundets bronsmärke. Jag fick lära känna nya människor och vi byggde en fin gemenskap där vi stöttade varandra under hela utbildningen. Att få träffa personer från olika ridskolor i Sverige gav oss chansen att utbyta mycket kunskap och erfarenheter. Hela kursen är ett minne för livet!

Det som är viktigt att veta är att det är en intensiv och krävande kurs med långa dagar där stallarbete och både praktiska och teoretiska examinationer ingår.

Vad har du för nytta av att gått utbildningen idag?

Ridledarkursen har hjälpt mig i min personliga utveckling på många sätt. Som ridledare får jag nu jobba på ridskolan med lektioner och kan fortsätta bygga vidare på det som jag har lärt mig.

Vad ser du som ett nästa steg, i framtiden?

– Jag har både stor nytta av utbildningen i min egen ridning och kan nu hålla lektioner på Ridskolan Stockby. Det finns också möjlighet att utvecklas vidare inom ridsporten.

Vi tackar Caroline för intervjun – och för allt fint arbete hittills inom Lidingö Ryttarförening i bland annat ungdomssektionen och tävlingssektionen.

Fortsatt stort lycka till i framtiden Caroline! 🐎

Carro o TT.jpgCaroline och Tiny Tim på Ridlearkursen 2021 Ridskolan Strömsholm.

Om Ridledarkursen 2022

Lidingö Ryttarförening har möjlighet att skicka maximalt två personer per år på Ridledarkursen. Föreningen kan söka 8 000 kronor till avgiften genom stöd från Svenska Ridsportförbundets projektstöd.

Eleven skall under året uppnå lägst 18 år. Sökande ska ha genomgått Basutbildning för ridsportens ledare samt vara medlem i en förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet.

2022 arrangerar Stockholms Läns Ridsportförbund kursen den 11 juni till 30 juni, plats: Ridskolan Strömsholm.

Sista anmälningsdag: 25 februari 2022, mer om anmälan och årets kurs läs HÄR.

Datum för ridprov är den 13 mars 2022 på Solna Ridskola.

Allmänt om Ridledarkursen på förbundets hemsida finns att läsa HÄR.

Är du intresserad av att gå Ridledarkursen kontakt LRF eller någon av våra två ridskolor!

Skribent: Karin Centerlind
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer
sökes till
priser LRFs
tävlingar
i vår!

Läs mer här...

 

Förslag,
synpunkter 
eller idéer 
maila oss på

This is a mailto link

 

Nyligen
börjat rida
lektion?


Läs mer här...

 

Viktigt om smitta
för att skydda
våra hästar

Läs mer...

 

Ridvägar på
Lidingö

Läs mer...

 

Köp eget LRF
tävlingsschabrak 

Läs mer... 

 

Ungdoms- och
fritidsledare 
Stockby & Elfvik 

Läs mer... 

 

OBS! Söka
tävlingslicens?

Läs mer.. 

 

Följ LRF på 
Instagram!
@lidingorf

 

Följ LRF 
Facebook! 

 

Ungdomssektionen
på Instagram
@usslidingo

 

Titta in i
bildarkivet

 

Sponsra LRF!

Läs mer...

 

 

 

 

 

Postadress:
Lidingö RF - Ridsport
Stockbyvägen 2
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: +46703791764
E-post: This is a mailto link