Hoppa till sidans innehåll
Foto: Amelie Westring Två av ridskolans nya ponnyer "Bonti" och Dunboy bekantar sig inför flytt till Elfvik 1 augusti

Klart med ny ridskola på Elfvik

20 JUN 2019 07:23
Elfviks Ridskola flyttar till Södertörn den 1 juli och nu är det klart att från den 1 augusti är det Lidingö Ponnyridskola som kommer att starta upp ny verksamhet på Elfvik. Vi tackar Elfvik Ridskola för tre fina år och ser fram emot nya samarbetet.
  • Uppdaterad: 20 JUN 2019 07:23

Elfviks ridskola som bedrivit verksamhet på Elfviks Gård sedan 2016 flyttar sin verksamhet till Södertörn Ryttarcenter den 1 juli och nu är det klart vem som kommer ta över. Från och med den 1 augusti 2019 blir det Annika Ståhlgren med Lidingö Ponnyridskola som kommer att starta upp och driva en ny ridskola på Elfvik. Inköp av ponnyer och rekrytering av ridlärare pågår för fullt.

Bildtext: Fyra av Elfviks nya ponnyer som ska gå i verksamheten nu på sommarbete tillsammans innan flytt till Elfvik 1 augusti. Överst från vänster D-ponnyerna Dunboy och "Maggie", nederst Elsa som är en C-ponny och Bonti D-ponny. Stort tack för fina foton av Amelie Westring.

– Annikas upplägg att gå in som ägare, erfarenhet av att driva företag, och visioner som vi tycker stämmer mycket bra in på en ridskola på Elfvik. Nytt är att vi ändrat lite i upplägget i detta nya avtal där jag och Lennart kommer sköta mockning av hagar samt foderhantering, och den ena hagen i lösdriften kommer vara privathästar och ponnyer. Ridskolan kommer förfoga om den andra hagen med 12 till 14 ridskoleponnyer. Vi önskar henne nu all lycka till med att driva vidare den uppskattade ridskoleverksamheten på Elfvik. I hela urvalsprocessen har vi haft stort stöd av Lidingö Ryttarförening vilket har känts mycket bra, säger Johanna Lagercrantz, arrendator Elfviks Gård.

Annika Ståhlgren är egenföretagare, driver en designbyrå, bor själv på Lidingö och har dotter som ridit i fler år på Elfvik och på anläggningen. Ambitionen är att anställa en ansvarig ridlärare/ridskolechef med ansvar för utbildning av elever och ponnyerna.

– Vi är givetvis mycket glada och entusiastiska över att det nu är klart att vi kan komma igång med en ny ridskola på Elfvik. Vår målsättning är att bedriva en liten, kvalitativ och gemytlig verksamhet för barn och ungdomar i åldern 6-16 år och vi är nu i full gång med inköp av ponnyer och rekrytering av utbildade och erfarna ridlärare som ska tycka om att jobba med barn och att lära ut ridning på alla nivåer, säger Annika Ståhlgren.

– Det finns ett stort intresse idag för att rida på ridskola på ön och många står i kö för att få en plats på både Stockby och Elfvik. Vi är mycket glada över att det nu är klart att vi även fortsättningsvis kommer ha två ridskolor på ön och utan att det behöver blir något avbrott i samband med övertagandet och att den nya ridskolan kan komma igång i augusti. Vi ser fram emot samarbetet och att fortsatt kunna erbjuda en fin ridskoleverksamhet även ute på Elfvik för barn och ungdomar på ön, säger Gunilla Bystedt ordförande för Lidingö Ryttarförening.

– Från första augusti öppnar vi den nya ridskolan. Vi kommer att ha 12 till 14 ponnyer i nya ridskolan och vi har för närvarande köpt åtta jättefina ponnyer och planen är att inom kort köpa in ytterligare fyra. Den nya ridskoleterminen kommer starta den 19 augusti, samma vecka som skolan börjar, berättar Annika Ståhlgren.

För mer information kontakta

Johanna Lagercrantz, arrendator Elfviks Gård, 070-190 01 47, This is a mailto link

Lidingö Ryttarförening, ordförande Gunilla Bystedt, 070-379 17 64, This is a mailto link

Annika Ståhlgren, ägare Lidingö Ponnyridskola, 073-965 15 59, This is a mailto link

Fin intervju av Lidingö Nyheter den 1 juli med Johanna läs den HÄR.

Om Elfviks Gård och nya Lidingö Ponnyridskola

Alla som är intresserade av att veta mer om den nya ridskolan kan hitta mer information på Facebook/Lidingö Ponnyridskola och inom kort kommer ridskolans nya hemsida med mer information vara igång, www.lidingoponnyridskola.se

Hästar och ponnyer som tillhör ridskolan på Elfviks går idag i en anläggning för aktiv grupphästhållning, Active Stable, några meter från stall, ridhus och uteridbana. Anläggningen invigdes i oktober 2014 och det finns väldigt fina ridstigar i närheten i Långängen-Elfviks naturreservat.

Ridskoleverksamhet har funnit på Elfviks Gård i många år och sedan 2009 har det funnits ett nära samarbete mellan ridskolan på Elfvik och Lidingö Ryttarförening (LRF). Sedan 2010 är det arrendatorn på Elfviks Gård och LRF som tecknar avtal med den verksamhet som önskar hyra in sig och sina hästar för att driva ridskola på Elfvik. Detta avtalsupplägg med tre parter syftar till att ge bästa möjliga förutsättningarna till att driva en bra och fungerande ridskoleverksamheten för ridintresserade, inte minst barn och ungdomar på ön. Före 2009 tecknades detta upplåtelseavtal för uppstallning av hästar och för att driva ridskola direkt med kommunen.

De avtal som nu har tecknats är dels ett upplåtelseavtal mellan Elfviks Gårds arrendarrendatorer Johanna Lagercranz och Lennart Sundh och Lidingö Ponnyridskola AB och dels ett samverkansavtal mellan Lidingö Ryttarförening och Lidingö Ponnyridskola AB.

För mer information om Elfviks Gård se www.elfviksgard.nu

Om Lidingö Ryttarförening, LRF

Lidingö Ryttarförening (LRF) har cirka 800 medlemmar och vänder sig till alla med ett intresse för ridsporten och som bor eller rider på ön. Lidingö Ryttarförening erbjuder tävlings-, barn- och ungdoms- samt ridlektionsverksamhet i grupp genom samverkansavtal med Ridskolan Stockby AB och Lidingö ridskola. Medlemmarna köper ridlektioner av LRF som i sin tur köper lektionsridning i grupp (inklusive instruktör och hästhyra) av Ridskolan Stockby AB och Lidingö Ponnyridskola. Medlemskap i Lidingö Ryttarförening är obligatoriskt för alla lektionsryttare, och i det ingår en viktig olycksfallsförsäkring som gäller alla medlemmar även privatryttare.

För mer information se www.lidingorf.se

Skribent: Karin Centerlind
Epost: Adressen Gömd

Medlemskap
LRF 2020?

Läs mer här...

 

Viktigt om smitta
för att skydda
våra hästar

Läs mer...

 

Ridvägar på
Lidingö

Läs mer...

 

Köp eget LRF
tävlingsschabrak 

Läs mer... 

 

Stallvärdinna 
Stockby & Elfvik 

Läs mer... 

 

OBS! Söka
tävlingslicens 
2020?

Läs mer.. 

 

Följ LRF på 
Instagram!
@lidingorf

 

Följ LRF 
Facebook! 

 

USS 
Instagram
@usslidingo

 

Förslag,
synpunkter
eller idéer
maila oss på
This is a mailto link

 

Titta in i
bildarkivet

 

Sponsra LRF!

Läs mer...

 

 

 

 

 

Postadress:
Lidingö RF - Ridsport
Stockbyvägen 2
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: +46703791764
E-post: This is a mailto link

Se all info