Hoppa till sidans innehåll

Styrelse


Styrelse 2021

Ordinarie ledamöter

Gunilla Bystedt, ordförande, vald till 2022

Louise Alfredsson, sekreterare, vald till 2022

Karin Krönmark, kassör, vald till 2023

Cathrine Hedborg, vald till 2022

Jenny Boström, vald till 2022

Anna-Jeanette Larnelius, vald till 2023

Katja Lindeberg, vald till 2023

Anna Thörn, vald till 2023

Daniel Grut, vald till 2023

 

Adjungerade

Ridskolan Stockby representant, Sandra Bäckström

Elfvik ridskola, representant Annika Ståhlgren

USS, ungdomssektionen, representant roterande

Maria Lindén, LRFs stallvärdinna Stockby/ansvarig ungdomsverksamheten

Lena Gentili, tävlingssektionen 

 

Övrigt: Gunilla Bystedt och Sanna Carling är LRFs representant i styrelsen för Ridskolan Stockby.

 

Presentation av LRFs styrelse

Gunilla Bystedt, ordförande, ledamot i styrelsen sedan 2003

 

Jag och min dotter har ridit på Stockby sedan 2001, rider nu ett par gånger i veckan. Har även delat privathäst i många år, vilket jag hoppas att fortsätta med. Jag har varit med i styrelsen i flera år, tidigare som sekreterare. Jag vill jobba för att LRF ska vara fortsatt aktiv för alla medlemmar, oavsett var man rider, och verka för att vi anordnar intressanta träningar, tävlingar, clinics mm. Aktiviteterna ska rikta sig till såväl ridskoleryttare som privatryttare, med häst på Lidingö och i Stockholmsregionen. Det ska finnas något för var och en.

Jag har arbetat i finansbranschen i många år och driver nu egen verksamhet. Jag försöker bidra med mitt nätverk och erfarenhet. Förutom att ge mervärde till våra medlemmar genom aktiviteter uppskattar jag alla trevliga kontakter som föreningslivet möjliggör.

Karin Krönmark, ledamot sedan 2018, suppleant 2017

Karin Krönmark, småländska uppvuxen på landet, fick tyvärr aldrig någon egen häst. Har ridit hela livet men är en glad amatör. Rider reserv på Stockby och rider regelbundet på Kavallerikasernen (K1). Är mamma till Hedda Uhnér som både rider och helgjobbar på Stockby. Är inbiten föreningsmänniska och är bland annat aktiv i Svenska Blå Stjärnan och rider i SBS damsadelgrupp.

Vad kan jag bidra med om jag blir vald som suppleant? Jag vill utnyttja mitt kontaktnät och anordna clinics/föredrag för intresserade medlemmar exempelvis; Första hjälpen häst, studiebesök och kanske äntligen förverkliga den körclinic som nästan var klar men stupade på tillgång till ridhus.

Cathrine Hedborg, ledamot sedan 2018

Jag har ridit på Stockby sedan cirka fem år och ridit tre-fyra år som barn och tjugo år som vuxen. På Stockby är jag ca tre ggr i veckan. Har tävlat lite och har varit funktionär.

På den tiden jag red på Östermalms ridskola var jag även styrelseledamot i klubben. Vi ordnade tävlingar, programridningar, workshops och utbildningar för både barn och vuxna.

Jag är Blå Stjärna och kan alltså mjölka kor och vid behov köra traktor. För att få rida på K1 behövde jag gå en kvällskurs i hästvård för Lena (som ju har sin häst på Stockby) och klara inträdesprovet. Numera rider jag inte längre där.

Mitt yrkesliv lämnade jag för fem år sedan. Det betyder inte att jag har all tid i världen (eftersom jag har barnbarn och är fotograf). Men det betyder att jag kan disponera min tid som jag vill (nästan).

Vad jag gillar med ridning är gemenskapen med hästen och alla trevliga kamrater i alla möjliga åldrar. Jag tycker Stockby ridskola är den trevligaste av alla ridskolor jag varit på. Vänlig stämning och välskötta hästar. I vår kommer jag ta mitt ena barnbarn på knatteridning. Hennes föräldrar tycker jag passar väldigt bra till den uppgiften.

Louise Alfredsson, ledamot sedan 2018

Började rida på Djurgårdens ridskola som sexåring i början av 80-talet och red regelbundet på olika ridskolor fram till jag flyttade hemifrån. Hade sen ett 20 år långt uppehåll innan jag 2013 hittade tillbaka till stallet och hästarna. Rider nu för Kia en gång i veckan och är sedan flera år tillbaka medryttare på fina hästen Bamse.

Inom LRF skulle jag gärna engagera mig lite extra för att få lite fler killar till stallet!

Anna-Jeanette Larnelius, ledamot sedan 2019, suppleant 2018

AJ rät.JPG

Jag började rida i sexårsåldern och som ung hade jag egen häst och tävlade lite smått i hoppning, men småbarn och utomlandsstationeringar kom emellan under många år. När äldsta sonen började rida började jag också igen, för en 12 år sedan och då på Stockby ridskola. Vi har också varit iväg på många roliga ridresor i Sydafrika, Costa Rica och Rumänien, min man och jag tillsammans med kompisar.  Idag rider jag fyra gånger i veckan (hälften på fina medryttarhästen Darling), helst dressyr och jag gillar verkligen programridning. Hade lyckan att få representera ridskolan i regionala dressyrtävlingar några gånger – det var verkligen roligt och spännande och gav blodad tand. Bor på Lidingö med man och har två numera utflugna pojkar, 23 och 25 år.

Professionellt har jag jobbat som projektledare och chef inom byggbranschen i många år, både i Sverige, Afrika och Sydostasien. Sedan 2005 i olika chefsroller, sedan 2013 vice vd för konsultföretaget Norconsult. Jag har styrelseerfarenhet från Svevia 2016-2019, sedan 2018 även i Water Aid och sedan 2020 i Norconsult Poland.

Jag hoppas kunna fortsätta bidra på många sätt, kanske mest med ett helhetstänk där alla som rider är lika viktiga och där både unga och gamla skall få chansen att utvecklas och ha roligt 😊

Jenny Boström, ledamot sedan 2020

Jag har ridit sedan jag var liten, mest på ridskola men även som medryttare. För mig är ridningen såklart en hobby men eftersom det är något som funnits med mig hela livet och som jag aldrig varit utan, så är det en viktig del av mig.

Nu rider jag och mina två döttrar på Stockby. Det jag hoppas bidra med mitt arbete i styrelsen är att hjälpa till att få föreningen ännu bättre att möta medlemmarnas önskemål, både vad gäller lektionerna, men även andra aktiviteter och engagemang som exempelvis kurser, tävlingar och barn-/ungdomsaktiviteter. Det jag tycker är extra fint med just Stockby är att ungdomssektionen är så aktiv och ordnar med roliga aktiviteter även utanför själva ridningen, vilket jag tänker bidrar till att stallet blir en mysig plats att vara på även de dagar man inte rider.

Katja Lindeberg, ledamot sedan 2021

Foto Katja.jpg

Jag är uppvuxen i Rudboda, tre hus från där jag bor nu. Jag började rida när jag var sju år gammal på Östermalms ridskola. Sen hängde jag på ”Ryttis” i nästan 20 år där jag hade väldigt roligt, framförallt under ponnyåren då jag tävlade en del i hoppning. Sen tog jag en 12-årig paus från ridningen. Under den tiden bodde och jobbade jag i Tanzania, Bangladesh, Grekland, Holland, Danmark, Indien men framförallt i Singapore. I dessa länder jobbade jag inom telekom som analytiker och senast som finanschef för ett mjukvarubolag. 

Sedan hemflytten 2016 har jag och min familj hängt på Elfvik, först som ridskoleryttare men nu även som ägare till vår ponny Flicka som står på lösdriften vid ridhuset. Vi trivs jättebra och eftersom Elfvik är en liten ridskola (som lösdriftshästarna delar stall med) känner jag igen många elever med föräldrar samt privatryttare. För den tidigare ridskolan på Elfvik var jag med och ordnade en hel del blåbärshoppningar och hallondressyrer och har träffat många elever även då. 

Inom LRF vill jag engagera mig speciellt i aktiviteter för barn och ungdomar. De unga privatryttarna som står på olika stall och lösdrifter samt för unga lektionsryttare på de båda ridskolorna.

Anna Thörn, ledamot sedan 2021

Foto Anna.jpg

Jag är uppvuxen på Lidingö Ridskola. Var aktiv i ungdomssektionen och satt genom den med i styrelsen ett par år, och tränade och tävlade ponny och häst på ridskolan. Jag har som vuxen ridit lektion på Stockby lite av och till, medryttare en kort period på Elfvik, och nu rider nu sedan ett antal år tillbaka Prisse en dag i veckan. Utöver det har jag en dotter som är nio år och som rider lektion en dag i veckan. (tillsammans rider vi även ute på landet) Jag jobbar som ekonomiansvarig på ett produktionsbolag som gör tv-serier och film.

Jag vill engagerar mig i aktiviteter för barn och familj och fin sammanhållning.

Daniel Grut, ledamot sedan 2021

Daniel G.jpg

Jag heter Daniel Grut och bor på Hattmurklevägen 4 på Lidingö. En anledning till att jag valde den adressen att bo på var faktiskt närheten till Stockby Ridskola. Att det senare visade sig att CG Leissner som innehar ridskolan också bodde i området kom som en rolig överraskning.

Min ridhistoria började med att jag, inspirerad av cowboyfilmer, började rida i 20-årsåldern på Djurgårdens Ridskola. Min mor blev i sin tur inspirerad av mina historier om stallet och började rida intensivt i 50-årsåldern. Själv hoppade jag ganska snabbt av till förmån för vågsurfing, andra sporter och studier etc. Min mor fortsatte att rida och berättade efter några år om Stockby Ridskola där jag ställde mig i kö. Efter några års kö kom jag in och började rida intensivt i 30-årsåldern. Då blev jag hästbiten på riktigt och har ridit regelbundet sedan dess. För närvarande rider jag på lördagarna på Stockby kryddat med Akademiska Ridklubben (ARK)-arrangemang emellanåt. Och när jag kommer iväg på resor brukar det bli Surf-ridresor till Marocko där arab/berbhingstarna står startklara för uteritter och galopprepor på stranden. 

Vår 6-åriga son Gustavhar varit med på nästan alla Knatteridningstillfällen i höst och några i våras, och vår 5 åriga dotter är redan hästbiten, hon börjar med knatteridningen till våren. Barnen har redan ridit i några år på deras mormors shettisar. Utöver ridning sysslar jag med annan träning till exempel vågsurfing, simning med Lidingö Triathlonförening, löpning, styrketräning, skateboardåkning etc. Jag sysslar även med musik och spelar några olika instrument.

När det gäller mitt förvärvsarbete arbetar jag som objektägare, testledare och projektledare i IT-branschen. Jag tror att jag kan bidra till styrelsearbetet i LRF med nya perspektiv, ett driv, och positiv energi. 

Susanna Carling, en av LRFs två representanter i styrelsen för Ridskolan Stockby

Sanna Carling är uppvuxen på Lidingö och började rida på Lidingö Ridskola och var engagerad där under många år. Efter ett längre uppehåll, återupptog Susanna ridningen och sitt engagemang och satt tidigare som ledamot i LRFs styrelse mellan 2009 och 2017.

Sanna har varit medryttare under flera år – bland annat på Ekholmsnäs och Elfvik – och rider nu främst dressyr på Elfvik och Stockby.

Sanna är ofta resultatansvarig och ansvarig för sekretariatet på LRFs större tävlingar.

Uppdaterad: 22 APR 2018 21:44 Skribent: Susanna Carling

Förslag,
synpunkter 
eller idéer 
maila oss på

This is a mailto link

 

Nyligen
börjat rida
lektion?


Läs mer här...

 

Viktigt om smitta
för att skydda
våra hästar

Läs mer...

 

Ridvägar på
Lidingö

Läs mer...

 

Köp eget LRF
tävlingsschabrak 

Läs mer... 

 

Stallvärdinna 
Stockby & Elfvik 

Läs mer... 

 

OBS! Söka
tävlingslicens?

Läs mer.. 

 

Följ LRF på 
Instagram!
@lidingorf

 

Följ LRF 
Facebook! 

 

Ungdomssektionen
på Instagram
@usslidingo

 

Titta in i
bildarkivet

 

Sponsra LRF!

Läs mer...

 

 

 

 

 

Postadress:
Lidingö RF - Ridsport
Stockbyvägen 2
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: +46703791764
E-post: This is a mailto link