Hoppa till sidans innehåll

Om Lidingö Ryttarförening


Föreningen
Lidingö Ryttarförening, LRF, är till för dig som är lektions- och privatryttare på Lidingö. LRF är en ideell organisation och bildades 1950. Vi är medlemmar i Svenska Ridsportförbundet, en organisation under Riksidrottsförbundet.

Vi erbjuder lektionsridning för våra medlemmar på Ridskolan Stockby och på Lidingö Ponnyridskola, Elfvik. Som medlem i föreningen köper du ridlektioner av LRF som i sin tur köper lektionsridning i grupp (inklusive instruktör och hästhyra) av Ridskolan Stockby AB och Lidingö Ponnyridskola. 

Observera att ridskolan och Lidingö Ryttarförening är olika organisationer, även om ridskolorna har fått i uppdrag av LRF att ordna ridundervisning för föreningens medlemmar.

Är du intresserad av att börja rida ska du kontakta ridskolorna direkt som kan ge besked om lediga platser.

Föreningen bedriver även tävlingsverksamhet och initierar och bekostar utbildningar, exempelvis ungdomsledarutbildning. LRF har olycksfallsförsäkring som gäller för samtliga medlemmar, även privatryttare. Läs mer om hur du gör vid en skada HÄR.

Klubbens ekonomi bygger på medlemsavgifter, LOK- och kommunalt stöd för ungdomsaktiviteter samt överskott från tävlingsverksamheten.

Från och med den 25 maj 2018 träder den nya dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft. Syftet är att säkerställa skyddet för fysiska personers personuppgifter. Läs mer om hur föreningen hantera personuppgifter HÄR.

Styrelse
Föreningen arbetar för att på olika sätt främja medlemmarnas ridintresse och för att skapa en säker och trevlig miljö i stallet. Vi som är aktiva i föreningens styrelse arbetar helt ideellt, alltså utan ekonomisk ersättning. Vi är en operativ styrelse som utför mycket praktiskt arbete tillsammans med andra engagerade medlemmar.

Har du synpunkter, förslag eller frågor till styrelsen eller valberedningen, kontakta oss via kansliet på mail This is a mailto link.

Övriga aktiviteter
Utöver ridskoleverksamheten ordnar föreningen också olika aktiviteter som exempelvis tävlingar, utflykter, caféverksamhet, clinics och en årlig Familjedag med bland annat ponnyridning, körning, korvgrillning och försäljning av begagnade ridkläder. Familjedagen genomförs tillsammans med Ridskolan Stockby och hålls i samband med skolstart/terminsstart. 

Säkerhet och trevlig stallmiljö är viktiga frågor för oss. Föreningen har därför satsat på värmelampor till läktarna i ridhusen, säkerhetsvästar och hjälmar för utlåning, subventioner av klubbkläder, inköp av hindermaterial m.m. Vi har en stallvärdinna på plats tre eftermiddagar i veckan på Ridskolan Stockby som bl.a. serverar mellanmål och finns till hands för barnen och ungdomarna i stallet. Sedan november 2019 har vi även detta på Elfvik.Läs mer om LRFs stallvärdinnor HÄR.

Genom Riksidrottsförbundet deltar vi i ”Idrottslyftet”  som de senaste åren gett oss möjlighet att särskilt främja vår ungdomsverksamhet. 2020 byter Idrottslyftet namn till Projektstödet. Läs mer om det HÄR.

Medlemmar
Under verksamhetsåret 2019 hade föreningen sammanlagt 900 medlemmar (946). Av dessa 900 medlemmar var 502 (547) medlemmar juniorer varav 16 pojkar (23). Antalet seniora medlemmar var 398 (399), varav 31 (36) män. Beläggningen på ridskolorna är fortsatt hög med en kö för att få börja rida. 

Föreningens årsmöte hålls i mitten av februari.

Länk till föreningens stadgar: Stadgar LRF

Länk till LRFs verksamhetsberättelsen för 2019

Länk bilaga 1, USS, ungdomssektionen Stockby, Elfvik och Ekholmsnäs verksamhetsberättelser 2019

Länk bilaga 2, LRF:s tävlingssektions (TS) verksamhetsberättelse 2019

Välkomstbrev/årsbrev som skickas ut med faktura i december 2020 till alla medlemmar om förnyat medlemskap kan du även läs här.

Kontakt
Vill du komma i kontakt med föreningen eller någon av oss i styrelsen? Har du synpunkter, förslag eller frågor skicka ett mail till vårt kansli på e-post: This is a mailto link.

Vill du bli medlem i LRF?
Hur gör du? Läs mer här "Bli medlem i LRF "

Uppdaterad: 24 MAJ 2018 07:53 Skribent: Susanna Carling
Epost: Adressen Gömd

Förslag,
synpunkter 
eller idéer 
maila oss på

This is a mailto link

 

Nyligen
börjat rida
i höst?


Läs mer här...

 

Viktigt om smitta
för att skydda
våra hästar

Läs mer...

 

Ridvägar på
Lidingö

Läs mer...

 

Köp eget LRF
tävlingsschabrak 

Läs mer... 

 

Stallvärdinna 
Stockby & Elfvik 

Läs mer... 

 

OBS! Söka
tävlingslicens 
2020?

Läs mer.. 

 

Följ LRF på 
Instagram!
@lidingorf

 

Följ LRF 
Facebook! 

 

USS 
Instagram
@usslidingo

 

Titta in i
bildarkivet

 

Sponsra LRF!

Läs mer...

 

 

 

 

 

Postadress:
Lidingö RF - Ridsport
Stockbyvägen 2
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: +46703791764
E-post: This is a mailto link

Se all info