Gå till innehåll
Lidingö Ryttarförening
Lidingö Ryttarförening

Föredrag om hästarna i krigets Ukraina

Kriget rasar i Ukraina och vi påminns varje dag om hur invånarna kämpar. Men vad händer med djuren, och framför allt hästarna? Den 24 april kommer Ulla-Carin Carlsson-Lindkvist och berättar mer om sin resa till de krigsdrabbade områdena.

Ulla-Carin Carlsson-Lindkvist är känd av många som den ridande polisen med sin tjänstehäst Utter. Sedan kriget i Ukraina bröt ut hjälper hon Equus Caballus Rescue Foundation (ECRF), en organisation som jobbar med att rädda och stötta hästar och deras ägare i krissituationer - Ulla-Carin har själv varit på plats i Ukraina och reser nu runt och föreläser om resan.

Under föredraget berättar Ulla-Carin om när hon rattar en 12-meters hästlastbil, fullpackad med täcken, foder, diverse andra hästsaker och till och med en röntgenapparat från Sverige till krigets Ukraina. Vi får se stall som är allt från slott till koja, och får en inblick i det dagliga livet i ett krigsdrabbat land. Det är en beundransvärd strapats och ECRF fortsätter med nya resor med hjälp av volontärer - allt finansieras av donationer.

Därför kostar föredraget 100 kronor per person och pengarna går oavkortat till ECRF:s hjälpverksamhet. Med tanke på innehållet så rekommenderar vi ingen under 15 år utan vuxens sällskap.

När: 24 april klockan 18.30
Var: Lokalen Storholmen i Lidingö Stadshus
Hur: Du anmäler dig genom att betala in 100 kronor via Swish till nummer 123 511 28 75 senast den 19 april. Ange ECRF samt ditt namn vid betalning.

Läs mer om Equus Caballus Rescue Foundation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Läs mer på Ulla-Carins Facebook-sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välkomna
önskar Lidingö Ryttarförening

Publicerad: 2023-03-20

Senast uppdaterad: 2023-03-20

Författare: Emelie Samuelsson Radell

Sponsorer

Postadress

Lidingö RF - Ridsport
Stockbyvägen 2
181 41 Lidingö

Kontakta oss

0703-791 764
info@lidingorf.se