Gå till innehåll
Lidingö Ryttarförening
Lidingö Ryttarförening

Enkät om lastning av häst

Hör du till dem som någon gång lastar - eller har lastat - häst på transport eller lastbil? Då kan du delta i en enkät som är en del av ett examensarbete på SLU.

Elsa Widström läser sista året på Etologi och Djurskyddsprogrammet på SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet, och i sitt examensarbete "Hästhållares erfarenhet gällande lastträning av hästar" genomför hon nu en enkät för att få in material.

Enkäten, som främst riktar sig till privatryttare som regelbundet lastar sina hästar till tävling, träning, bete eller dylikt, innehåller 22 frågor och tar ungefär 5-10 minuter att svara på. Sista dag att svara är den 3 maj - du hittar enkäten här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Elsa Widströms beskrivning av sitt examensarbete:
"Studien syftar i stort till att få ökad förståelse för hur hästhållare tränar sina hästar att lastas inför marktransport och faktorer som kan påverka lastningen av häst. Detta genom att undersöka hästhållares erfarenheter kring lastning av häst och vilka träningsmetoder som används mest frekvent samt om och hur hjälpmedel används. När hästhållare upplever lastningen som svårare och hur de löser det. Slutligen undersöka om hästhållare upplever att transportens utformning påverkar lastningen."

Publicerad: 2023-04-18

Senast uppdaterad: 2023-04-19

Författare: Emelie Samuelsson Radell

Sponsorer

Postadress

Lidingö RF - Ridsport
Stockbyvägen 2
181 41 Lidingö

Kontakta oss

0703-791 764
info@lidingorf.se