Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Seriedressyren"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Seriedressyren


Klara och Etoile

Foto: Madeleine Sjöberg

Seriedressyren arrangeras av Ridskolan Stockby i samarbete med Lidingö Ryttarförening i Ridskolan Stockbys lokaler och är öppen för medlemmar i Lidingö Ryttarförening. Ryttare på lektionshäst ska ha plats i ordinarie grupp på Ridskolan Stockby för att delta. Även ridskoleekipage från Elfviks ridskola är välkomna.

Seriedressyren är en tävling för ridskoleekipage som rids i fyra omgångar där en ryttare på ponny och en ryttare på stor häst utses som vinnare i varje omgång. Alla ryttare i varje omgång samlar på sig placeringspoäng som räknas ihop och vi får en vinnare av vardera serie. Ju fler omgångar man deltar i desto fler poäng kan man få.

Alla tävlar mot alla, ryttarna rider olika program beroende på vilken nivå man rider på. Den mer erfarne ryttaren får rida ett svårare program. Vi jämför hur många procent av totalpoängen var och en har ridit ihop.

Klasser och dressyrprogram

Tävlingen är uppdelad så ponnyekipage tävlar för sig och hästekipage tävlar för sig. Olika dressyrprogram beroende på vilken nivå ryttaren rider.

• Lätt C:2 2015, Öppen för ryttare i P5, P6 och HB
• Lätt B:1 2015, Öppen för ryttare i P7, HC, HD, HE och Träningsgrupper

Ryttare på privathäst/ponny väljer det program som man brukar tävla på eller program efte5r den nivå man tränar på. Meddela i samband med anmälan vilket program du planerar att rida. Ni tävlar mot varandra, högst procent vinner.

Nytt inför säsong 2017/2018, ridskoleryttare!

Under Seriedressyren 2017/2018 kan man kvalificera sig till att rida ett högre program fr.o.m våren 2018.

Kvalificeringsregler

Om en ryttare uppnår 62 procent två gånger under seriens gång så får ryttaren rida nästa högre program kommande säsong, ridskolan bestämmer vilket program LC:1, LC:2, LB:1, LA:1 och LA:2

Om eleven därefter två följande gånger rider det högre programmet på enbart 57 procent två gånger på rad så får man gå tillbaka till ett enklare program.

Placeringspoängen delas ut enligt följande: Vinst ger 12 poäng, andra plats ger 10 poäng, tredje plats ger 9 poäng, fjärde plats ger 8 poäng osv. Alla som fullföljt omgången (dvs ej avbrutit programmet) får minst 1 poäng.

Seriedressyren privatryttare

Vi har även en serie för privathästekipage. Där blandar vi ponny- och hästekipage som tävlar mot varandra. Ryttaren väljer själv program på lämplig nivå av de tre program som föreslås. I övrigt gäller samma bestämmelser som för ridskoleekipagen.

Varje omgång inleds med en teorilektion för de som inte tidigare deltagit i Seriedressyren där går vi igenom hur tävlingsdagen genomförs, vilka regler som gäller på tävling, vad man ska tänka på när man förbereder sig för att rida program och annat som är bra att veta för att tävlingsdagen ska bli så bra som möjligt. Det är även en genomgång av de olika funktionärsuppdragen som finns på en tävling. Det är obligatoriskt för alla deltagare att vara med på dessa genomgångar första omgången man deltar i Seriedressyren.

Målet med Seriedressyren är att ni ska få träna på att tävla och lära er hur det går till på en tävlingsdag. Vi vill att så många som möjligt ska kunna vara med, om man bara har ridkunskapen som behövs. Vi har inget krav på ”tävlingskläder”, det du har när du rider lektion fungerar lika bra på Seriedressyren.

För att kunna genomföra Seriedressyren måste alla som deltar också ställa upp som funktionärer. Antingen utför du själv din uppgift eller så anmäler du i samband med din anmälan vem som utför din uppgift i ditt ställe.

Seriedressyren är också en förberedelse för Klubbmästerskapet i dressyr. För att få anmäla sig till Klubbmästerskapet i dressyr 2018 måste man ha varit med på minst en omgång av seriedressyren hösten 2017/våren 2018.

I propositionen för respektive omgång av Seriedressyren hittar du mer information, tex hur du anmäler dig och vad det kostar.

Ann H seriedressyr

Foto: Madeleine Sjöberg

Inga nyheter är skapade

Sponsorer
sökes till
priser LRFs
tävlingar
i vår!

Läs mer här...

 

Förslag,
synpunkter 
eller idéer 
maila oss på

info@lidingorf.se

 

Nyligen
börjat rida
lektion?


Läs mer här...

 

Viktigt om smitta
för att skydda
våra hästar

Läs mer...

 

Ridvägar på
Lidingö

Läs mer...

 

Köp eget LRF
tävlingsschabrak 

Läs mer... 

 

Ungdoms- och
fritidsledare 
Stockby & Elfvik 

Läs mer... 

 

OBS! Söka
tävlingslicens?

Läs mer.. 

 

Följ LRF på 
Instagram!
@lidingorf

 

Följ LRF 
Facebook! 

 

Ungdomssektionen
på Instagram
@usslidingo

 

Titta in i
bildarkivet

 

Sponsra LRF!

Läs mer...

 

 

 

 

 

Postadress:
Lidingö RF - Ridsport
Stockbyvägen 2
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: +46703791764
E-post: info@lidingorf.se