Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Seriehoppningen"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Seriehoppningen


Seriehoppningen arrangeras av Ridskolan Stockby i samarbete med Lidingö Ryttarförening. Seriehoppningen är öppen för alla medlemmar i Lidingö Ryttarförening, ryttare på lektionshäst från Stockby, skall ha en plats i ordinarie grupp på Ridskolan Stockby för att få delta.

Målet med Seriehoppningen är i första hand en tävling för att lära sig om hur det går till på tävlingar, så som regler, framridning och funktionärsarbete. Vi vill att så många som möjligt skall kunna vara med, om man bara har rid kunskapen som behövs. Vi har inget krav på tävlingskläder, det du rider i på lektion fungerar lika bra på serie hoppningen också. Serien är en tävling för ridskoleekipage som säsongen 2017/2018 rids i fyra omgångar där en ryttare på ponny och en på häst utses som vinnare i varje omgång.

Alla ryttare i varje omgång samlar på sig placeringspoäng som räknas ihop och vi får en vinnare av vardera serien. Ju fler omgångar man rider, ju fler poäng ha man chans att rida ihop.

För att vinna hela serien skall man ha varit med på alla fyra omgångar. Alla tävlar mot alla, ryttarna rider på olika höjd beroende på vilken nivå man rider på. Den mer erfarne ryttaren får rida på en högre höjd.

Hur räknar man ut vinnaren?

Den ryttare som har ridit på snabbast tid med minst antal fel vinner serien, ponnyerna tävlar för sig och hästarna för sig.

Placeringspoäng delas ut enligt följande:

Vinst = 12 poäng, 2:a plats =10 poäng, 3:de plats=9 poäng, 4:de plats=8 poäng Osv…

Alla som har startat omgången får minst 1 poäng.

Att starta är när du ridit igenom startlinjen för att påbörja din bana, så oavsett om du får noll fel eller om du blir utesluten så har du fått 1 poäng.

Vi har även en serie för privatryttare. Där blandar vi ponny- och hästekipage som tävlar mot varandra. Ryttaren väljer sin höjd efter erfarenhet/nivå av de höjder som föreslås. I övrigt gäller samma bestämmelser som för ridskoleekipage.

Varje omgång inled med en teorilektion där vi går igenom hur tävlingsdagen genomförs, vilka regler som gäller på tävlingen och annat som är bra att veta för att tävlingsdagen ska bli så bra som möjligt. Det är även en genomgång av det olika funktionärsuppdragen som finns på en tävling. Det är obligatoriskt för alla deltagare att vara med på dessa genomgångar.

För att kunna genomföra dessa tävlingar måste alla som deltar också ställa upp som funktionär. Antingen utför du själv din uppgift eller så anmäler du i samband med din anmälan vem som utför din uppgift i ditt ställe.

Seriehoppningen är också en förberedelse för klubbmästerskapet i hoppning. För att få anmäla sig till Klubbmästerskapet i hoppning måste man som lektionsryttare på Stockby ha deltagit och startat minst en omgång av serie hoppningen under hösten 2017/våren 2018.

I propositionen för respektive omgång av Seriehoppning hittar du mer informationen, t ex hur du anmäler dig och vad det kostar.

OBS! under hösten 2017 kommer LRF att stå för ridhuskostnaden för de privatryttare som tävlar på LRFs klubbtävlingar på Elfvik och Stockby för att stimulera privatryttarna att delta i tävlingarna.

Foto: Madeleine Sjöberg.

 

Inga nyheter är skapade

Sponsorer
sökes till
priser LRFs
tävlingar
i vår!

Läs mer här...

 

Förslag,
synpunkter 
eller idéer 
maila oss på

info@lidingorf.se

 

Nyligen
börjat rida
lektion?


Läs mer här...

 

Viktigt om smitta
för att skydda
våra hästar

Läs mer...

 

Ridvägar på
Lidingö

Läs mer...

 

Köp eget LRF
tävlingsschabrak 

Läs mer... 

 

Ungdoms- och
fritidsledare 
Stockby & Elfvik 

Läs mer... 

 

OBS! Söka
tävlingslicens?

Läs mer.. 

 

Följ LRF på 
Instagram!
@lidingorf

 

Följ LRF 
Facebook! 

 

Ungdomssektionen
på Instagram
@usslidingo

 

Titta in i
bildarkivet

 

Sponsra LRF!

Läs mer...

 

 

 

 

 

Postadress:
Lidingö RF - Ridsport
Stockbyvägen 2
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: +46703791764
E-post: info@lidingorf.se