Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "2015/2016"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

2015/2016


Juniorcupen hoppning vårterminen 2016

gruppbild Sigtuna 5 maj

Våren 2016 genomfördes två utbytestävling för juniorer i hoppning med inverkansbedömning tillsammans med Sigtuna Ridskola och Ridskolan Stockby.

Lagen bestod av sex ryttare från vardera ridskola och Ridskolan Stockby & LRFs juniorlag vann båda matcherna.

 

Vinst i returmatchen borta mot Sigtuna i Juniorcupen 5 maj

Ridskolan Stockby & LRFs juniorlag vann även returmatchen på Sigtuna Ridskola den 5 maj, en utbytestävlingen i hoppning med inverkansbedömning.

Tävlingen gick på bortaplan, så denna gång fick vårt lag rida Sigtunas hästar. Stil- och inverkansdomare även denna match var Lars Lagerdahl.  Alla fick fina betyg och högst poäng för dagen fick Thale på Tintin med 26,5 av 30 poäng.

Stort tack till lagledare Malin Dahlgren för fin coachning av laget!

bild Sigtuna

Laget den 5 maj (från vänster i bild) bestod av Ebba Hellstenius på Queen of the Laune, ”Lussan”, Thale Simonsen på Tintin, Maja Udd på Castella, ”Stellan”, Tova Eivinson på Lasaron H, ”Lasse, Andrea Hegethorn på Ross River, ”Råttan” och Wilma Nordin på Giuseppe Garibaldi, ”GG”.

 

Vinst hemma mot Sigtuna i juniorcupen den 17 april

Alla deltagare

Söndagen den 17 april tog Stockbys duktiga juniorer emot Sigtuna Ridskola för en utbytestävling i hoppning med inverkansbedömning. Lagen bestod av sex ryttare från vardera laget.

Stockbys lag denna först match bestod av Ellinor Lindén på Robinson, Thale Simonsen på Eminen, Maja Westerman på Smarty, Tova Eivinson på Davigno, Maja Udd på Moncler och Wilma Nordin på Lucky.

Fokus för lagtävlingen låg helt på inverkan, rytm, balans och kommunikation mellan ryttare och häst och så på sitsen förstås! Stil- och inverkansdomare, Lars Lagerdahl var imponerad över ryttarnas insatser och betonade hur viktigt det är att få igång hästen i ett bra tempo och hitta rätt balans i den lätta sisten, sedan gäller det att försöka hålla flytet igenom hela banan. Vidare menade Lars att en följsam hand är väldigt viktigt för en lyckad runda.

Efter många fina ritter stod det klart att Stockbys lag tog hem segern med 130,35 poäng mot Sigtunas 122,5. Spännande returmatch väntar i Sigtuna den 5 maj.

Högst poäng i Stockbylaget (och näst bäst av alla ryttare) hade Thale Simonsen på Eminem, som fick ihop 26 poäng av 30 möjliga. Vann gjorde Sigtunas Louise Hellberg på Smarty med 28 poäng.

Stort tack till alla som ställde upp som funktionärer och inte minst till Stockbys duktiga lagledare Malin Dahlgren.

Inga nyheter är skapade

Sponsorer
sökes till
priser LRFs
tävlingar
i vår!

Läs mer här...

 

Förslag,
synpunkter 
eller idéer 
maila oss på

info@lidingorf.se

 

Nyligen
börjat rida
lektion?


Läs mer här...

 

Viktigt om smitta
för att skydda
våra hästar

Läs mer...

 

Ridvägar på
Lidingö

Läs mer...

 

Köp eget LRF
tävlingsschabrak 

Läs mer... 

 

Ungdoms- och
fritidsledare 
Stockby & Elfvik 

Läs mer... 

 

OBS! Söka
tävlingslicens?

Läs mer.. 

 

Följ LRF på 
Instagram!
@lidingorf

 

Följ LRF 
Facebook! 

 

Ungdomssektionen
på Instagram
@usslidingo

 

Titta in i
bildarkivet

 

Sponsra LRF!

Läs mer...

 

 

 

 

 

Postadress:
Lidingö RF - Ridsport
Stockbyvägen 2
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: +46703791764
E-post: info@lidingorf.se