Gå till innehåll
Lidingö Ryttarförening
Lidingö Ryttarförening

Seriehoppning

Seriehoppningen arrangeras av Ridskolan Stockby i samarbete med Lidingö Ryttarförening. Seriehoppningen är öppen för alla medlemmar i Lidingö Ryttarförening. Ryttare som rider lektionshäst från Stockby ska ha en plats i ordinarie grupp på Ridskolan Stockby för att få delta.

Målet med Seriehoppningen är i första hand en tävling för att lära sig om hur det går till på tävlingar, så som regler, framridning och funktionärsarbete. Vi vill att så många som möjligt ska kunna vara med, om man bara har ridkunskapen som behövs.

Vi har inget krav på tävlingskläder, det du rider i på lektion fungerar lika bra på seriehoppningen. Serien är en tävling för ridskoleekipage som rids i fyra omgångar, där en ryttare på ponny och en på häst utses som vinnare i varje omgång.

Alla ryttare i varje omgång samlar på sig placeringspoäng som räknas ihop och vi får en vinnare av vardera serien. Ju fler omgångar man rider, ju fler poäng har man chans att rida ihop.

För att vinna hela serien ska man ha varit med på alla fyra omgångar. Alla tävlar mot alla, ryttarna rider på olika höjd beroende på vilken nivå man rider på. Den mer erfarne ryttaren får rida på en högre höjd.

Hur räknar man ut vinnaren?

Den ryttare som har ridit på snabbast tid med minst antal fel vinner serien, ponnyerna tävlar för sig och hästarna för sig.

Placeringspoäng delas ut enligt följande: vinst ger 12 poäng, andraplats ger 10 poäng, tredjeplats ger 9 poäng, fjärdeplats ger 8 poäng och så vidare. Alla som har startat omgången får minst 1 poäng.

Serie för privatryttare

Vi har även en serie för privatryttare. Där blandar vi ponny- och hästekipage som tävlar mot varandra. Ryttaren väljer sin höjd efter erfarenhet/nivå av de höjder som föreslås. I övrigt gäller samma bestämmelser som för ridskoleekipage.

Varje omgång inled med en teorilektion där vi går igenom hur tävlingsdagen genomförs, vilka regler som gäller på tävlingen och annat som är bra att veta för att tävlingsdagen ska bli så bra som möjligt. Det är även en genomgång av det olika funktionärsuppdragen som finns på en tävling. Det är obligatoriskt för alla deltagare att vara med på dessa genomgångar.

För att kunna genomföra dessa tävlingar måste alla som deltar också ställa upp som funktionär. Antingen utför du själv din uppgift eller så anmäler du i samband med din anmälan vem som utför din uppgift i ditt ställe.

Seriehoppningen är också en förberedelse för klubbmästerskapet i hoppning. För att få anmäla sig till klubbmästerskapet i hoppning måste man som lektionsryttare på Stockby ha deltagit och startat minst en omgång av seriehoppningen.

I propositionen för respektive omgång av Seriehoppning hittar du mer informationen, om hur du anmäler dig och vad det kostar. Propositioner kommer upp under nyheter när det närmar sig en ny omgång.

Publicerad: 2022-12-20

Senast uppdaterad: 2022-12-29

Författare: Emelie Samuelsson Radell

Sponsorer

Postadress

Lidingö RF - Ridsport
Stockbyvägen 2
181 41 Lidingö

Kontakta oss

0703-791 764
info@lidingorf.se