Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsryttare 2013


Presentation från några av våra tävlingsryttare:


Namn: Charlotte Gentili
Ålder: 24 år
Tävlingsgren: Dressyr
Häst: Tävlade under 2013 med min egna häst Wally vd Lindehoeve Z (vallack f 05 e Whisperer ue Armstrong)

Gunilla Bystedts/Lena Gentilis Duett (sto f 02 e Master ue Asterix).
Bästa minnet 2013: Mitt bästa tävlingsminne från 2013 var när vi var nere med båda hästarna i Strängnäs och jag red 3 separata cuper i ett 3-dagarsmeeting. Det var högsommar, kanonväder och jag startade 3 klasser/dag. Jag gjorde ganska dåligt ifrån mig och var på vippen att åka hem efter andra dagen men valde istället att ta mig samman och gjorde tre kanonrundor (två på Wally och en på Duett) den sista dagen. Det var riktigt kul att vara iväg och leva i en tävlingsbubbla och jag är så glad att jag inte deppade ihop utan visade mig själv att både jag och mina hästar vill och kan.
Mål 2014: Mitt mål för 2014 är att få Duett att gå stadigt över "godkända" procent i Msv B (>62%) och Wally ska gå stadigt i LA och debutera Msv C.
Charlotte tipsar: Mitt bästa tävlingstips är att tävla så pass mycket och ofta att man har stenkoll på allt runtomkring och kan fokusera till 100 % på sin häst och sin ridning. Det är då det blir kul att tävla!

 

Charlotte och Wally

CG-1

 

Charlotte och Duett

CG-2

 

 

Namn: Elin Sund

Ålder:

24 år
Tävlingsgren: Hoppning
Häst: Evyline PB 8 år äg. Elin Sund)

Masazza D'ive Z 7 år (äg. Isabelle van Eeckhout/Familjen Lund)
Bästa minnet 2013: Hade en nystart med Evy förra året där vi sänkte nivån så det var att komma tillbaka med en häst som var glad och positiv vilket var viktigast då.
Mål 2014: Evyline: stadig i 1,20 under våren. 1,30 i höst. Masazza: 1,10 i vår och 1,20 i höst.
Elin tipsar:

Försök hitta vad som är syftet med ditt tävlande. Att det är roligt är absolut viktigast och att du gör det för din skull - ingen annans! Tävla mot dig själv!

Elin och Evyline

Elin Sund

 

 

Namn: Amanda Fog
Ålder: 33 år
Tävlingsgren: Dressyr
Häst: Fantasi, född 1999, ägare: Suvi Räsänen (S.R Häst- och Ryttarutveckling) e: Welt Hit II –Lebensmann Startat 2 LB:3, 4 LA:3 och 5 MsvC:1, totalt 5 placeringar.

Zalmiac, född 2004, ägare: Ellinor Engeström, e: Zeppelin ¬– Cortez Startat: 13 starter i LB-LA, 8 placeringar.
Bästa minnet 2013: Fantasi: Första placeringen LA:3, 21/4 på Stäket, 71,28 % och första kvalet till MsvB på Täby i oktober.
Zalmiac: Ritten på Högvreten, 71,16 % och en tredjeplacering och sista starten för året, LA:3 på Södertälje, 68,14 %.
Mål 2014: Målet för 2014 är att kvala Zalmiac till MsvB och starta MsvB med Fantasi.
Amanda tipsar: Rid varje steg på banan som ett eget moment. Varje hörnpassering, liten del av en långsida osv är en del av ett moment och bedöms. I lägre klasser är de delarna förberedelser för rörelser och om man är van att rida varje del är det lättare när man kommer upp lite i klasserna och rörelserna kommer oftare. En bra hörnpassering är en förutsättning för en bra ökning på diagonalen efter. Lär känna din kropp, hur det känns när hästen går bra. När det känns som det knyter sig och hästen inte vill göra som du vill, tänk hur du vill att det ska kännas och rid så, börja inte fixa i onödan. Rider du bra, går hästen bra.

 

Amanda och Fantasi

Fanta

 

Amanda och Zalmiac

Zalmiac

 

Namn: Malin Gibrand
Ålder: 32 år
Tävlingsgren: Hoppning
Häst: Liverpool 5-årig valack e: Ludwigs Champion ue: Contender som jag red in sommaren 2013 och som under 2014 debuterar på tävlingsbanorna.
Bästa minnet 2013: Första träningstävlingen med Liverpool på Gustavsbergs Ryttarsällskap var i slutet av december och resulterade i två felfria rundor.
Mål 2014: Skaffa tävlingsrutin i dom lätta klasserna och ha kul!
Malin tipsar: Med unghästar är det viktigt att bygga självförtroende, se till att hästen ställs inför lagom stora utmaningar, har kul och får tid att smälta nya erfarenheter. På så vis tror jag att man får en arbetsvillig och positiv häst.

 

Malin och Liverpool

Malin

 


Namn: Julia Malm
Ålder: 18 år
Tävlingsgren: Hoppning, Fälttävlan
Häst: Tävlar min egen ponny Karras Fayt, född 2001, (e Karajan, u Fayzsada) som vi har haft i familjen sedan han var 2 år. Fayt har tävlat hoppning upp till 105 cm, fälttävlan P80, samt distansritt 8 mil. Började med fälttävlan för 1,5 år sedan.
Bästa minnet 2013: Ett roligt tävlingsminne var när vi var i Danmark och tävlade en cup under EM för arabhästar. Fayt blev placerad på 400 meter speed, efter det hoppade han bana bättre än någonsin och vi kom 2:a.
Mål 2014: Mitt mål för 2014 med hoppningen är 110 cm och SM för fullblodsaraber i augusti. Fälttävlan att fortsätta utveckla dressyren och vattenträning för att gå stabilt på P80. Om vi hinner blir det kanske en ponnygalopp på Täby i höst.
Julia tipsar: Ett bra tips inför tävling som jag gör är att jobba mycket trav och galoppbommar dagarna innan en tävling och att hoppa några hinder dagen innan på en högre höjd än jag ska tävla. Då känns höjden på tävlingsbanan mycket enklare och du rider automatiskt bättre då du får bättre självförtroende!

 

Julia Malm och Fayt

Julia Malm presentation

Uppdaterad: 21 JAN 2018 17:39 Skribent: Louise Englund

Sponsorer
sökes till
priser LRFs
tävlingar
i vår!

Läs mer här...

 

Förslag,
synpunkter 
eller idéer 
maila oss på

This is a mailto link

 

Nyligen
börjat rida
lektion?


Läs mer här...

 

Viktigt om smitta
för att skydda
våra hästar

Läs mer...

 

Ridvägar på
Lidingö

Läs mer...

 

Köp eget LRF
tävlingsschabrak 

Läs mer... 

 

Ungdoms- och
fritidsledare 
Stockby & Elfvik 

Läs mer... 

 

OBS! Söka
tävlingslicens?

Läs mer.. 

 

Följ LRF på 
Instagram!
@lidingorf

 

Följ LRF 
Facebook! 

 

Ungdomssektionen
på Instagram
@usslidingo

 

Titta in i
bildarkivet

 

Sponsra LRF!

Läs mer...

 

 

 

 

 

Postadress:
Lidingö RF - Ridsport
Stockbyvägen 2
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: +46703791764
E-post: This is a mailto link